Colliers testează primul robot software din real estate

S.B.
Companii #Construcţii / 14 mai 2021

Sursa foto: www.colliers.com

Sursa foto: www.colliers.com

Colliers testează primul robot software inteligent dedicat industriei imobiliare din România, dezvoltat pe baza tehnologiei Robotic Process Automation (RPA) de la UiPath, lider global în automatizare şi robotizare software, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, Colliers urmăreşte să elimine activităţi repetitive din activitatea diviziei de Property Management, sprijinind echipa să se concentreze pe activităţi mai relevante şi să dezvolte noi abilităţi pentru servicii cu mai multă valoare pentru clienţi.

Robotul software inteligent va digitaliza şi eficientiza activitatea de emitere a facturilor pentru proprietăţile administrate de Colliers, fiind o premieră în industrie, iar obiectivul este să emită cel puţin 70% dintre facturile de servicii şi chirii în următoarele 6 luni. Cu ajutorul tehnologiei, Colliers se va asigura că facturile sunt corecte şi trimise la timp, eliminând astfel o mare parte din activităţile repetitive şi riscul de eroare. Noua soluţie bazată pe inteligenţă artificială şi tehnologie RPA de la UiPath face parte din strategia Colliers de a avea cel mai eficient şi inovator departament de Property Management din piaţa de consultanţă imobiliară din România.

Divizia de Property Management a Colliers gestionează un portofoliu total de peste jumătate de milion de metri pătraţi de spaţii de birouri şi industriale în Capitală şi în ţară, la 10 ani de la înfiinţare. În tot acest timp, echipa a oferit servicii de consultanţă pentru administrarea proprietăţii pentru încă 700.000 de metri pătraţi.

"Am început businessul de Property Management în România în urmă cu 10 ani şi am investit mereu în inovaţie şi în cele mai noi tehnologii pentru a susţine echipa să livreze cele mai bune servicii clienţilor şi să aibă mai mult timp pentru activităţi cu valoare adăugată mai mare. Activitatea noastră este o combinaţie unică de interacţiune umană în relaţiile cu clienţii pe de o parte şi de operaţiuni de rutină şi optimizare pe cealaltă parte. Ne bucurăm că vom avea primul nostru "coleg" dotat cu inteligenţă artificială, care va elimina o mare parte din operaţiunile de rutină şi ne va permite să ne concentrăm mai bine pe interacţiunea cu clienţii", explică Ştefania Baldovinescu, Senior Partner şi Head of Real Estate Management Services & Land Agency în cadrul Colliers.

Începând cu un hackathon organizat în 2019, Colliers a iniţiat şi susţinut soluţii bazate pe inteligenţa artificială pentru a transforma consultanţa imobiliară din România, fiind un pionier în acest domeniu. În 2019, compania a susţinut în premieră dezvoltarea unor astfel de soluţii, iar acum continuă cu primul robot bazat pe inteligenţă artificială şi tehnologii de Robotic Process Automation pentru zona de Property Management.

"Inovaţia a fost mereu o prioritate pentru noi, iar în ultimii ani ecosistemul de tehnologie din România a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă. Căutăm să dezvoltăm parteneriate cu aceste companii şi urmărim în special soluţii bazate pe inteligenţă artificială pe care să le integrăm în modul în care facem consultanţă imobiliară în România. Astăzi marcăm o nouă etapă cu primul robot din zona de Property Management şi vom continua să inovăm şi în alte arii din business. Suntem abia la începutul unui lung proces de digitalizare şi eficientizare, bazat pe inteligenţă artificială", completează Gabriel Blăniţă, Associate Director în cadrul Colliers Valuation and Advisory.

Din cei peste jumătate de milion de metri pătraţi de spaţii de birouri şi industriale pe care divizia de Property Management a Colliers îi gestionează în prezent, 345.000 de metri pătraţi sunt în Bucureşti şi alţi 187.000 de metri pătraţi în ţară. Din portofoliul total administrat în prezent, 390.000 de metri pătraţi închiriabili sunt în proiecte de birouri, iar 140.000 de metri pătraţi în proiecte industriale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb