Combinatul GHCL Upsom Ocna Mureş vrea să-şi majoreze capitalul cu 30,5 milioane de lei

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 mai 2010

Combinatul de produse clorosodice GHCL Upsom Ocna Mureş (UPS) vrea să-şi majoreze capitalul social cu 30,5 milioane lei, de la 40,6 milioane lei la 71,1 milioane lei, în principal prin conversia în acţiuni a unei datorii către acţionarul majoritar, Indian England NV. Operaţiunea vizează emiterea a 122 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,25 lei/ titlu, care vor fi subscrise prin aport în numerar sau în împrumuturi reprezentând numerar pus la dispoziţia companiei de către acţionari, proporţional cu participaţia fiecăruia. Propunerea va fi discutată de acţionari la 28 iunie, potrivit unui anunţ al companiei, citat de Mediafax. Acţionarul majoritar, Indian England NV, va putea subscrie acţiunile prin conversia în acţiuni a unui împrumut de 9,6 milioane dolari (29,1 milioane lei), pentru care contractul a fost semnat în 2006.

Investitorii vor discuta opţiunile de rezolvare a situaţiei în care se găseşte compania, în condiţiile în care din cauza pierderilor din 2009 activul net al companiei a scăzut la mai puţin de 50% din valoarea capitalului social.

Totodată, aceştia vor fi informaţi de renunţarea acţionarului majoritar la returnarea unei părţi din debitul companiei către acesta.

Pe ordinea de zi se află şi discutarea încheierii unui împrumut de cinci milioane euro de la proprietar, pentru implementarea programului de investiţii aferent perioadei 2010-2011.

Acţiunile companiei sunt tranzacţionate pe segmentul Nelistate al BVB. Cea mai recentă operaţiune cu aceste titluri a fost realizată la 24 martie, când preţul a crescut cu 1,43%, la 2,84 lei/ unitate. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 461,94 milioane lei. Combinatul este în proprietatea concernului GHCL din India, unul dintre liderii mondiali în industria chimică, care deţine, potrivit celor mai recente raportări, 95,6% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb