Comisia Europeană a aprobat ajutor de stat de 167 milioane lei pentru CE Hunedoara

Elena Deacu
Companii #Energie / 21 aprilie 2015

Comisia Europeană (CE) a aprobat temporar ajutorul de salvare, în valoare de 167 de milioane lei (aproximativ 37,7 milioane euro), acordat de autorităţile române Complexului Energetic Hunedoara ("CE Hunedoara").

Potrivit experţilor CE, ajutorul de stat este în concordanţă cu normele UE. El este limitat la suma necesară Complexului Energetic Hunedoara pentru a-şi desfăşura în continuare activităţile de exploatare a centralelor electrice în următoarele şase luni şi pentru plata creditorilor.

În plus, România s-a angajat să prezinte un plan de restructurare menit să asigure viabilitatea viitoare a CE Hunedoara, în cazul în care întreprinderea nu va fi în măsură să ramburseze ajutorul pentru salvare, după cele şase luni.

CEH se confruntă cu o situaţie economico-financiară dificilă şi, cu prilejul misiunii comune a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene din cursul lunii februarie 2015, instituţiile financiare internaţionale au solicitat Guvernului României lichidarea acestui operator economic.

În continuare, în cadrul întâlnirii bilaterale ulterioare misiunii comune, care a avut loc la Bruxelles, în data de 24 februarie 2015, între reprezentanţii Ministerului Energiei, Consiliului Concurenţei, Ministerului Finanţelor şi ai Comisiei Europene, având ca temă situaţia actuală a complexurilor energetice Oltenia şi Hunedoara, precum şi posibilitatea sprijinirii acestora prin măsuri de ajutor de stat, pentru Complexul Energetic Hunedoara s-a avansat propunerea de acordare condiţionată a unui ajutor de stat pentru salvare.

Săptămâna trecută, Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică un proiect de ordonanţă de urgenţă privind acordarea unui ajutor individual de salvare de circa 98 milioane lei pentru Complexul Energetic Hunedoara (CEH).

CE Hunedoara este un producător de energie electrică şi termică din România, cu sediul la Petroşani, în judeţul Hunedoara. Compania deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică şi are aproximativ 6.500 de angajaţi, fiind cea mai mare întreprindere din judeţ. CE Hunedoara are obligaţia, ca serviciu de utilitate publică, de a furniza energie termică gospodăriilor din oraşul Deva şi din oraşele situate în zona Văii Jiului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. acolo se fura ca-n codru, pentru voturi si cumpararea "elitelor" locale

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb