Comisia Europeană a aprobat gestionarea descentralizată a programului PHARE de către MMSSF

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 6 aprilie 2007

Comisia Europeană a aprobat gestionarea descentralizată a programului PHARE de către Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei (MMSSF), informează Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Executivul european a emis pe 2 aprilie 2007 decizia de trecere la Sistemul Extins de Implementare Descentralizată (EDIS) în activitatea de gestionare a fondurilor PHARE pentru agenţia de implementare din cadrul MMSSF, res­ponsabilă cu gestionarea componentei de resurse umane din cadrul programului PHARE.

Potrivit MFP, această decizie a fost luată ca urmare a progreselor înregistrate de MMSSF, sub coordonarea Responsabilului Naţional cu Autorizarea Finanţării din cadrul MFP, care deţine întreaga responsabilitate a procesului de pregătire a trecerii la EDIS şi a sistemelor de management şi control aferente programului PHARE.

Comisia Europeană a luat decizii similare în data de 28 iunie pentru programul ISPA şi în data de 14 decembrie 2006 pentru programul PHARE.

Sistemul Extins de Implementare Des­centralizată a programelor PHARE şi ISPA reprezintă, în esenţă, transferul funcţiei de control ex-ante al selecţiei proiectelor, al licitaţiilor şi al contractării, de la Comisia Europeană la statele candidate.

Trecerea la EDIS presupune creşterea res­ponsabilităţii autorităţilor române pentru modul de gestionare a fondurilor comunitare, deoarece Reprezentanţa Comisiei Europene nu va mai asigura funcţia de supervizare a procesului de licitare/contractare şi nu va mai acorda îndrumare în managementul asistenţei financiare.

MFP menţionează că, în condiţiile exercitării unui management financiar eficient, odată cu aplicarea noului sistem de gestionare a fondurilor europene, autorităţile române vor putea înregistra o accelerare a ritmului de contractare a fondurilor comunitare, prin eliminarea timpului alocat iniţial aprobărilor de către serviciile Comisiei Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb