Comisia Europeană intenţionează să aprobe trei medicamente anti-COVID-19 până în octombrie

J.P.
Internaţional / 7 mai 2021

Comisia Europeană intenţionează să aprobe trei medicamente anti-COVID-19 până în octombrie

Comisia Europeană intenţionează să aprobe trei noi terapii de tratament pentru COVID-19 până în luna octombrie 2021 şi posibil alte două medicamente până la sfârşitul anului, relatează Reuters, conform Hotnews.

Comisia Europeană a publicat joi noua strategie privind medicamentele pentru COVID-19 ca sprijin pentru dezvoltarea unor medicamente eficiente în cazul infecţiei cu coronavirus.

Comisia Europeană a mai spus că va contura un portofoliu de 10 potenţiale tratamente pentru COVID-19, iar până în iunie va accelera procesul de identificare a cel puţin cinci medicamente anti-COVID-19, care ar urma să fie achiziţionate până la finalul anului în numele guvernelor UE.

Comisia Europeană nu a precizat joi care sunt medicamentele care vor fi achiziţionate, dar documente recente de la Bruxelles relevă că deja au avut loc discuţii pentru eventuale achiziţii cu producătorii de medicamente care dezvoltă anticorpi monoclonali.

Singurul medicament COVID-19 aprobat până în prezent în UE este remdesivirul de la Gilead, pe care UE l-a cumpărat chiar înainte ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii să spună că nu este eficient pentru pacienţii cu COVID-19 grav bolnavi.

Stella Kyriakides, comisarul UE pentru sănătate, a declarat că noile medicamente ar trebui să ajute şi la vindecarea "COVID-ului lung", o serie de simptome care afectează pacienţii cu COVID luni de zile după dispariţia infecţiei.

Executivul UE intenţionează să investească mai mult în studii clinice şi cercetare pentru a accelera aprobările de medicamente, care sunt, în teorie, apanajul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA).

EMA a emis avize ştiinţifice cu privire la 57 de produse terapeutice COVID-19 în dezvoltare, inclusiv anticorpi monoclonali, antivirale şi imunomodulatori.

Trei tratamente sunt în prezent evaluate în cadrul revizuirilor continue ale datelor disponibile, inclusiv anticorpii Eli Lilly, bamlanivimab şi etesevimab, precum şi o combinaţie de anticorpi dezvoltată de Regeneron şi Roche.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb