Comisia Europeană nu renunţă la eliminarea cotelor pentru lapte

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 23 iulie 2009

Comisia Europeană nu renunţă la eliminarea cotelor pentru lapte

Comisia Europeană va continua să facă tot ceea ce poate pentru a-i sprijini pe producătorii de lapte şi pentru stabilizarea pieţei laptelui. Însă, în conformitate cu concluziile Consiliului European din luna iunie, Comisia nu va reveni la deciziile referitoare la eliminarea treptată a sistemului cotelor de producţie, informează un comunicat de presă, citat de Agerpres.

"Trebuie să facem tot ceea ce putem pentru a-i ajuta pe producătorii de lapte, care se confruntă cu o scădere dramatică a preţurilor", a declarat Comisarul european pentru Agricultură, Mariann Fischer Boel. "Nu vom reveni asupra politicii de eliminare treptată a cotelor de producţie", a subliniat domnia sa.

Comisia Europeană a prezentat o listă detaliată a instrumentelor pe care le poate utiliza în vederea contracarării scăderii preţurilor, scădere care a provocat numeroase acţiuni de protest în Europa, în ultimele luni. Astfel, Comisia va continua să utilizeze sistemul de intervenţii, care a fost prelungit până la sfârşitul lui februarie 2010. De asemenea, statele membre au posibilitatea de a redistribui ajutoare către sectorul lactatelor şi există mai multe posibilităţi pentru a ajuta acest sector în cadrul politicilor de dezvoltare rurală. În plus, Comisia va continua să examineze practicile posibil anti-competitive ale distribuitorilor de produse alimentare, în special în sectorul lactatelor.

Federaţia europeană a producătorilor de lapte, European Milk Board (EMB), solicită de mai multe săptămâni o reducere de cinci procente a cotelor de producţie în UE pentru a provoca o creştere a preţurilor. Însă Mariann Fischer Boel respinge atât scăderea cotelor de producţie la lapte, cât şi propunerea vizând îngheţarea intenţiei de majorare a cotelor la lapte din 2010, aşa cum solicită Germania şi Franţa. Pe termen mediu, Comisia doreşte ridicarea graduală a cotelor de lapte, până la eliminarea lor la începutul anului 2015

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb