Comisia Europeană promite un miliard de euro pentru a sprijini Ucraina

G.U.
Internaţional / 9 aprilie 2022

Sursă foto: Ursula von der Leyen/Twitter

Sursă foto: Ursula von der Leyen/Twitter

Comisia Europeană a promis 1 miliard de euro pentru a sprijini Ucraina şi ţările ce primesc refugiaţi care fug de războiul cauzat de invazia rusă, a anunţat astăzi preşedinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen, relatează Reuters, conform Agerpres.

''Şase sute de milioane (de euro) din această sumă vor merge către Ucraina, autorităţile ucrainene şi parţial către Naţiunile Unite'', a spus Von der Leyen la evenimentul online de strângere de fonduri pentru refugiaţii ucraineni 'Stand up for Ukraine', găzduit de Varşovia.

''Şi 400 de milioane (de euro) vor merge către statele din prima linie care fac o muncă extraordinară şi ajută refugiaţii care vin'', a adăugat şefa executivului UE.

Ea a anunţat că evenimentul de la Varşovia, organizat de Uniunea Europeană şi Canada, a permis strângerea a 10,1 miliarde de euro pentru a susţine Ucraina, ţară invadată de armata rusă.

''Lumea a promis în final 9,1 miliarde de euro în cadrul campaniei (Stand up for Ukraine, n.red.). Între altele, Comisia, în colaborare cu BERD, adaugă un miliard suplimentar pentru persoanele deplasate în Ucraina. Este fantastic. Aşadar, 10,1 miliarde de euro'', a declarat Ursula von der Leyen.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Inca inainte de acest razboi, Ucraina din punct de vedere financiar a fost o gaura neagra care a inghitit zeci de miliarde de dolari atit din vest cit si din est . Zecile de avioane cu oligarhi au fost beneficiat de aceste fonduri au aterizat in zone sigure.

    Cum isi permite UE sa arunce cu banii nostrii in tari non UE?? Cine este Ukraina sa primeasca moca bani europeni??? Ukraina v a contribui la spargerea UE.. Vorba aia veche dar adevarata... Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti... Ukraina este un stat mafiot,, conrupt, condus de oligarhi pro rusi sau ultranationalisti care fura banii statului si se imbogatesc.. Pai la astia sa dea UE o caruta de bani iar pensionarii si copii nostri mor de foame??? Gunoaie...

    1. Ucraina este cea care lupta impotriva Rusiei care ameninta Europa.

      Ti se pare mult cateva miliarde de euro si speculezi ca mor pensionari si copii de foame? Compara cu valoarea distrugerilor facute de rusi in Ucraina dupa 24 februarie dar si cu mortii, ranitii si lipsurile pe care le sufera ucrainienii dupa invazia ruseasca. Daca pica Ucraina in cat timp crezi ca vor gasi rusii noi minoritati care trebuie protejate prin razboi in alte state, chiar si in Romania? Gunoaie... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb