Comisia Europeană propune măsuri de siguranţă suplimentare pentru călătoriile din afara UE

S.B.
Internaţional / 25 ianuarie 2021

Comisia Europeană propune măsuri de siguranţă suplimentare pentru călătoriile din afara UE

Comisia Europeană a propus astăzi măsuri de siguranţă suplimentare pentru călătorii internaţionali în UE.

Potrivit Comisiei, "noile variante ale coronavirusului şi situaţia volatilă a sănătăţii la nivel mondial necesită acţiuni suplimentare pentru a se asigura că orice călătorie în UE are loc în siguranţă".

Pentru a reflecta cele mai recente avize ştiinţifice, Comisia propune, de asemenea, criterii actualizate, luând în considerare rata de testare, rata de pozitivare şi variantele de acţionare atunci când se decide cu privire la aplicarea restricţiilor privind călătoriile neesenţiale în UE către o ţară în afara spaţiului non-UE.

"Statele membre ar trebui să introducă măsuri suplimentare pentru a se asigura că toate călătoriile în UE se desfăşoară în condiţii de siguranţă. Acest lucru îi priveşte pe cei care călătoresc în UE din motive esenţiale, cetăţenii UE şi rezidenţii pe termen lung, precum şi membrii familiei lor şi cei care călătoresc din ţări pentru care a fost ridicată restricţia neesenţială de călătorie. Acele măsuri sunt:

- Testarea obligatorie înainte de plecare: Statele membre ar trebui să solicite călătorilor să efectueze un test negativ COVID-19 PCR înainte de plecare şi să prezinte o dovadă a unui astfel de test negativ. Testul trebuie făcut cel mai devreme cu 72 de ore înainte de plecare. Cetăţenii UE, rezidenţii şi membrii famililor lor ar trebui să aibă posibilitatea de a se testa după sosire. Testarea obligatorie poate fi combinată cu o cerinţă de autoizolare, carantină şi urmărire a contactelor, precum şi teste suplimentare, după cum este necesar, pentru o perioadă de până la 14 zile, cu condiţia ca statul membru să impună aceleaşi cerinţe propriilor cetăţeni atunci când călătoresc din aceeaşi ţară din afara UE. Se pot decide excepţii pentru unele categorii de călători esenţiali dacă astfel de cerinţe ar împiedica însuşi scopul călătoriei. În special, lucrătorii de transport şi transfrontalieri ar trebui să fie scutiţi de obligaţia de a prezenta un test PCR negativ şi li se poate solicita să prezinte un test de antigen rapid rapid negativ la sosire. Există, de asemenea, reguli specifice pentru echipajul aerian.

- Măsuri mai stricte privind noile tulpini ale virusului: Pentru călătoriile în ţări în care a fost detectată o variantă nouă a virusului, statele membre ar trebui să impună în mod sistematic măsuri de siguranţă precum autoizolarea, carantina şi urmărirea contactelor pentru o perioadă de până la 14 zile. În special, călătorii ar trebui să fie obligaţi să intre în carantină şi să facă teste suplimentare la sosire sau după aceasta.", se arată într-un comunicat al Comisiei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb