COMISIA EUROPEANĂ: România trebuie să transpună Directiva UE privind combaterea terorismului

G.B
Internaţional / 12 noiembrie 2021

România trebuie să transpună Directiva UE privind combaterea terorismului

Comisia Europeană a decis să iniţieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva României, Ungariei, Letoniei, Suediei, Sloveniei şi Slovaciei pentru transpunerea incorectă a anumitor elemente ale normelor UE privind combaterea terorismului, potrivit Digi24.

Directiva UE 2017/541 prevede dispoziţii care incriminează şi sancţionează infracţiunile legate de terorism, cum ar fi deplasarea în străinătate pentru a comite o infracţiune de terorism, întoarcerea în UE sau deplasarea în interiorul UE pentru astfel de activităţi, instruirea în scopuri teroriste şi finanţarea terorismului.

Normele stabilesc şi dispoziţii speciale pentru victimele terorismului, pentru a se asigura că acestea au acces la informaţii fiabile, precum şi la servicii de sprijin oferite de profesionişti şi de specialişti, imediat după un atac şi atât timp cât este necesar. Conform executivului european, ele reprezintă o parte importantă a Agendei UE privind combaterea terorismului.

Statele membre trebuiau să le transpună în legislaţiile naţionale până la 8 septembrie 2018. Ungaria, Letonia, România, Suedia, Slovenia şi Slovacia au la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate să trimită un aviz motivat.

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor, Comisia Europeană urmăreşte acţionarea în justiţie a statelor membre care nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce le revin în temeiul legislaţiei UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare şi domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislaţiei UE, în beneficiul cetăţenilor şi al întreprinderilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb