Comisia Europeană va menţine Sidex Galaţi deschis

V.D.
Companii / 19 aprilie 2018

Comisia Europeană va menţine Sidex Galaţi deschis

Dacă ArcelorMittal va decide să vândă Sidex Galaţi, Comisia Europeană se va asigura că noul cumpărător nu va închide combinatul şi că producţia va continua, a declarat, astăzi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

"Este un caz gestionat de Comisia Europeană, întrucât afectează multe state membre. Mittal vrea să cumpere un combinat mare din Italia, iar Comisia Europeană spune că în acest fel Mittal ar deveni prea mare în Europa şi atunci Mittal se oferă să renunţe la mai multe active din ţări europene, printre care şi combinatul Sidex de la noi. Decizia nu este încă luată, dar nici nu mai durează mult", a spus Chiriţoiu.

Potrivit acestuia, înainte de a lua decizia de a autoriza tranzacţia, Comisia Europeană se va consulta cu toate autorităţile de concurenţă din ţările implicate. Consiliul Concurenţei va prezenta Comisiei opinia sa săptămâna viitoare, în şedinţa comitetului consultativ de la Bruxelles.

"Indiferent de ce decizie va lua Comisia, dacă va accepta sau nu angajamentele Mittal sau chiar dacă va accepta angajamentele Mittal, Comisia va insista ca Sidex să funcţioneze bine în continuare. Sensul analizei Comisiei este să nu fie distorsionată concurenţa în Uniunea Europeană prin această tranzacţie. Deci, dacă ei spun că Mittal e prea mare şi trebuie să vândă un activ, ei (oficialii Comisiei Europene - n.r.) se vor asigura că acel activ este vândut unui operator care are capacitatea. Aici interesul Comisiei Europene este acelaşi cu cel al României. Şi CE şi România îşi doresc ca acest combinat să funcţioneze bine în continuare", a mai spus preşedintele Concurenţei.

Potrivit lui Chiriţoiu, partea română va putea interveni, dacă are argumente, cu privire la noul proprietar.

Grupul siderurgic ArcelorMittal s-a oferit să vândă mai multe oţelării din Europa, printre care şi combinatul de la Galaţi, în ideea de a obţine aprobările necesare din partea autorităţilor anti-trust ale UE pentru achiziţionarea producătorului italian de oţel Ilva, cea mai mare oţelărie europeană, a relatat Reuters în urmă cu o săptămână.

Pachetul de active pe care ArcelorMittal s-a oferit să le vândă include unităţile ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galaţi, România, ArcelorMittal Skopje, Macedonia, ArcelorMittal Ostrava, Cehia, ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg, şi liniile de zincare numărul 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, liniile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea de la combinatul de la Liege, Belgia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb