Comisia Europeană vrea reguli noi pentru ipoteci

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 aprilie 2011

Comisia Europeană vrea reguli noi pentru ipoteci

Comisia Europeană a propus noi reguli pentru creditele ipotecare, care privesc îmbunătăţirea protecţiei persoanelor debitoare în Uniunea Europeană (UE), dar şi evitarea apariţiei unei crize precum cea sub-prime din SUA, care a stat la baza colapsului financiar din 2008, transmite AFP, conform Mediafax.

Comisia subliniază că, prin aceste propuneri, urmăreşte să se asigure că persoanele care achiziţionează o proprietate sau accesează credite garantate cu propria locuinţă sunt protejate corespunzător împotriva ris-curilor.

Comisarul european pentru piaţa internă, Michel Barnier, a declarat: "În timpul dezvoltării explozive, am văzut exemple de debitori şi creditori care au acţionat în ideea că timpurile bune nu se vor sfârşi niciodată. Creditorii şi intermediarii au recurs la practici iresponsabile, iar clienţii nu au fost avertizaţi în legătură cu consecinţele deciziilor lor. Regulile propuse de CE vor să asigure standarde ridicate pentru informaţiile precontractuale şi îmbunătăţirea practicilor de creditare în Europa".

În SUA au fost acordate, de multe ori, credite sub-prime unor cumpărători care nu puteau rambursa împrumuturile şi care, adeseori, nu ştiau în ce se implică. Unii debitori au devenit investitori speculatori, achiziţionând proprietăţi numai pentru a le vinde la scurt timp, în speranţa unui profit rapid, în condiţiile în care preţurile creşteau.

Autorităţile europene propun reguli mai stricte pentru bănci şi companiile ipotecare, în vederea îmbunătăţirii calităţii informaţiilor furnizate cumpărătorilor de locuinţe.

Astfel, vor fi interzise reclamele care dau aşteptări false privind dis-ponibilitatea sau costurile împrumuturilor. De asemenea, creditorilor li se va cere să prezinte condiţii standard pentru ipoteci, ceea ce va permite o comparare mai lejeră a produselor diferiţilor furnizori. Creditorii vor fi obligaţi, totodată, să evalueze capacitatea debitorului de a returna datoria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb