COMISIA JURIDICĂ A CAMEREI:  Termenul de intrare în vigoare a Legii insolvenţei persoanelor fizice - 31 mai

Diana Popescu
Politică / 12 aprilie 2016

Ana Birchall, PSD: "Legea insolvenţei persoanelor fizice trebuie să intre în vigoare"

Deputaţii din Comisia juridică au adoptat, cu majoritate de voturi, raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege privind respingerea OUG 61/2015 pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, stabilind astfel ca amânarea să fie până la 31 mai, în loc de 31 decembrie, cum se prevede în ordonanţa de urgenţă, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Iniţiatorul acestei legi, deputatul PSD Ana Birchall a salutat votul de astăzi din Comisia Juridică: "Este foarte bine că astăzi colegele şi colegii mei din Comisia Juridică, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor au dat un raport favorabil de adoptare pentru proiectul legislativ care respinge Ordonanţa de urgenţă a Guvernului prin care s-a prorogat termenul de intrare în vigoare a Legii insolvenţei persoanelor fizice. Încă din luna decembrie a anului trecut am susţinut că această ordonanţă dată în preajma Crăciunului a fost o greşeală. Legea insolvenţei persoanelor fizice trebuie să intre în vigoare, astfel încât românii sufocaţi de datorii să aibă o alternativă viabilă şi modernă la impasul financiar în care se află".

Potrivit sursei citate, în cadrul discuţiilor deputatul PNL Cupşa Ioan a depus un amendament adoptat de Comisie prin care a specificat că termenul prorogării devine 31 mai, iar legea va intra în vigoare de la 1 iunie.

"Am adresat Guvernului o serie de interpelări atât anul trecut, cât şi în acest an, prin care am solicitat urgentarea procesului de elaborare a normelor metodologice pentru legea insolvenţei persoanelor fizice. Contextul actual din societatea românească, în care găsirea unor soluţii viabile pentru cei sufocaţi de datorii întârzie să apară, reclamă respingerea proiectului de Ordonanţă de urgenţă pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice şi elaborarea normelor în cel mai scurt timp. Sper ca după data de 31 mai, propusă de Comisia juridică din Camera Deputaţilor, nimeni să nu mai vină cu nicio scuză pentru ca această lege să nu intre in vigoare", a mai adăugat Ana Birchall.

Deputatul şi-a exprimat încrederea că şi plenul Camerei Deputaţilor va vota proiectul de lege care respinge Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 61/2015 şi că românii vor putea fi protejaţi împotriva executărilor silite şi a pierderii agoniselii de o viaţă: "Mă aştept ca şi plenul Camerei Deputaţilor să dea un vot favorabil proiectului legislativ care respinge Ordonanţa Guvernului de prorogare a termenului de intrare în vigoare a Legii insolvenţei persoanelor fizice. Votul de respingere a acestei ordonanţe de urgenţă trebuie să fie şi un semnal pentru Guvern de a respecta termenele impuse de Parlament în procesul legislativ. Amânarea termenelor de intrare în vigoare a legilor ar trebui să fie o excepţie, nu o regulă. Avem nevoie de Legea insolvenţei persoanelor fizice cât mai curând, astfel încât debitorii de bună credinţă, aflaţi în necaz financiar, să poată să fie ajutaţi şi să nu mai stea cu frica în sân de teamă că îşi pot pierde agoniseala de o viaţă sau că pot fi executaţi silit", se mai arată în comunicat.

Guvernul a decis, în luna decembrie anul trecut, prorogarea cu un an, până în decembrie 2016, a aplicării Legii privind insolvenţa persoanelor fizice.

"S-a ajuns în această situaţie deoarece niciunul dintre paşii de implementare prevăzuţi în lege nu a fost atins, deşi în lege au fost prevăzute termene concrete. Astfel că Guvernul a fost nevoit, deşi nu a dorit, să amâne aplicarea acestei legi până în decembrie 2016. Totodată, avem stabilit un plan de acţiune ca aceşti paşi să fie implementaţi", a anunţat, la acea dată, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sper ca aceasta nu incurca ldp, cum se vehicula pe aici de vocea bancherilor.

    Ldp cand e votata? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb