Comisia pentru buget, finanţe şi bănci - vizită în R.P. Chineză

A.I.
Politică / 22 octombrie 2019

Sorin Lazăr (Sursă foto: Twitter)

Sorin Lazăr (Sursă foto: Twitter)

Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor a efectuat o vizită, în perioada 14-18 octombrie 2019, în R.P. Chineză, la invitaţia preşedintelui Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare chineze, Shi Yaobin, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Acţiunea a fost un răspuns la vizita delegaţiei Comisiei pentru afaceri bugetare a Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare a R.P. Chineze, în ţara noastră, din luna mai 2019.

Potrivit sursei citate, delegaţia Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a fost condusă de domnul deputat Lazăr Sorin, preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci. Din delegaţie au făcut parte şi deputaţii Iulius Marian Firczak, Cosette-Paula Chichirău şi Erdei Doloczki Istvan, membri ai comisiei.

În cadrul discuţiilor, s-a pus accent pe necesitatea de intensificare, în beneficiul reciproc al celor două popoare, a relaţiilor culturale şi economice dintre cele două ţări, China fiind al 19-lea partener comercial al României. În acest sens, s-a transmis faptul că România aşteaptă investitori din China, această ţară fiind recunoscută în ceea ce priveşte viteza cu care se construiesc obiective de mare infrastructură. Fiind cunoscute pragmatismul, seriozitatea şi determinarea poporului chinez, partea română doreşte o implicare mai mare a Chinei în proiectele investiţionale din ţara noastră, în parteneriat public-privat. Un alt sector de interes este reprezentat de cel al agriculturii, având în vedere nevoia crescândă a Chinei pentru consumul de produse agricole de origine animală, considerându-se că sunt necesare politici proactive din partea statului român pentru creşterea exportului către China a acestor tipuri de produse.

Vizita a reconfirmat relaţia tradiţională bilaterală existentă între România şi R.P Chineză, precum şi rolul important al dialogului parlamentar la nivelul celor două instituţii legislative pentru avansarea agendei de cooperare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Imi pare rau, "această ţară fiind recunoscută în ceea ce priveşte viteza cu care se construiesc obiective de mare infrastructură. Fiind cunoscute pragmatismul, seriozitatea şi determinarea poporului chinez"?

    Nu. Cea ce e cunoscut despre guvernul chinez sunt incalcarile drepturilor oamenilor, cu veritabila sclavie in care oameni si copii sunt obligati sa lucreze 16 ore pe zi, in fabrici cu plase anti sinucidere, nu pentru ca le-ar pasa de vietile cetatenilor, ci pentru ca curatarea si inlocuirea erau prea mari batai de cap la numarul de tentative de sinucidere. Cunoastem lipsa oricarui drept de libera exprimare si proprie determinare, existenta lagarelor de "reeducare" pentru disidenti, de unde sunt colectate organele celor destul de norocosi sa reziste spalarii pe creier. Atrocitatile comise in numele binelui comun in aceasta veritabila distopie moderna l-ar face pe Hitler sa roseasca in obraji. 

    Repetati dupa mine dragi "jurnalisti": "Binevenim cenzorii chinezi in casele si inimile noastre. Si noi iubim banii mai mult decat libertatea si democratia" 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb