COMISIA SENATORIALĂ DE ANCHETĂ STABILEŞTE: "Cathedral Plaza" este o construcţie ilegală

Cătălin Bălan
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 9 noiembrie 2006

"Cathedral Plaza" este o construcţie ilegală

Senatul va lua astăzi act de concluziile raportului Comisiei de Anchetă pentru investigarea condiţiilor de legalitate şi oportunitate privind ridicarea construcţiei "Cathedral Plaza", aşa cum ne-a spus Verginia Verdinaş, senator PRM şi membru al Comisiei de anchetă. Senatorii vor decide soarta catedralei "Sfântul Iosif", după ce au înfiinţat o comisie specială care să ancheteze amplasarea unui imobil lângă zidul Catedralei Romano-Catolice.

Verginia Verdinaş ne-a declarat că Senatul poate să aprobe concluziile raportului care este alcătuit din "probe, mărturii, acte şi documente şi care arată că nu au fost respectate condiţiile de legalitate şi cele de oportunitate privind construcţia care are în apropierea ei un monument istoric". Domnia sa ne-a spus că, prin construirea clădirii de birouri lângă Catedrala Romano-Catolică "Sfân­tul Iosif" este afectată atât clă­direa Catedralei, cât şi sem­nificaţia acestei construcţii.

"În privinţa legalităţii, a fost încălcat regimul autorizaţiilor de construire, fapt constatat şi de inginerul Necula care este autorul primului proiect al clădirii, proiect pe care l-a abandonat după ce a constatat nereguli în privinţa disciplinei şi siguranţei de construire", ne-a spus Verginia Verdinaş.

Pe baza proiectului imobiliar din apropierea Catedralei au fost elaborate mai multe ra­poarte de expertiză, atât de la Ministerul Transporturilor, Con­strucţiilor şi Turismului, cât şi de la decanatul Facultăţii de Arhitectură sau din partea societăţii civile, toate menţionând încălcarea siguranţei în construcţie, aminteşte doamna Verdinaş.

Senatorul PRM spune că "şi SRI a dat un aviz pentru această construcţie pe care şi l-a retras". Autorizaţia de construcţie este "o jignire pentru orice inteligenţă umană", consideră Verginia Verdinaş, care a afirmat că a inclus în raport caracteristica de utilitate publică a Catedralei, nu numai cea de monument istoric care exista până acum.

Instituţia care ar putea să ofere cel mai important suport stopării construcţiei din apropierea Catedralei este Ministerul Culturii şi Cultelor care, paradoxal, "şi-a păstrat avizul pozitiv pentru demararea lucrărilor de ridicare a imobilului", ne-a spus Verginia Verdinaş. Cu toate astea, senatorul PRM a menţionat că reprezentanţii ministerului "au fost deschişi să facă o deplasare la faţa locului pentru a analiza consecinţele ridicării construcţiei din apropiere, deşi aceste consecinţe au apărut deja şi pot fi constatate crăpăturile în pereţii Catedralei".

CREŞTE ÎNGRIJORAREA PENTRU CATEDRALA SF. IOSIF

Episcop român la Papa

Papa Benedict al XVI-lea a avut o întrevedere cu Episcopul auxiliar de Bucureşti Cornel Damian, la Vatican, la sfârşitul lunii trecute (25 oc­tom­brie).

Este de presupus că au discutat despre construcţia care se înalţă ameninţător lângă Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti, construcţie ale cărei lucrări nu s-au oprit, în pofida oricăror asigurări date de primarul Adriean Videanu, în pofida măsurilor de stopare cerute de preşedintele Traian Băsescu, în pofida ma­ni­fes­taţiilor de protest, în pofida scan­dalului din presa românească şi în pofida îngrijorării exprimate de însuşi Papa Benedict.

Este de presupus că, în urma în­trevederii cu Episcopul român, în­grijorarea Papei a crescut. (F.G.)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb