COMISIA UDREA, LA PRIMA ŞEDINŢĂ: Orban: "O vom audia pe doamna Udrea dacă va fi necesar"

Cristina Mihalaşcu
Ziarul BURSA #Politică / 5 august 2009

Orban: "O vom audia pe doamna Udrea dacă va fi necesar"

Preşedintele comisiei de anchetă în cazul "Elena Udrea", Ludovic Orban, a declarat, ieri, că ia în calcul o eventuală invitaţie la audieri a ministrului Turismului, în condiţiile în care datele furnizate de minister şi angajaţi ar fi neclare şi numai când toţi membrii vor fi de acord.

Comisia parlamentară pentru anchetarea modului în care ministerul Turismului a cheltuit banii publici pentru promovarea imaginii ţării noastre prin campania "Romania, Land of Choice", s-a reunit, ieri, în prima şedinţă, pentru a stabili programul de lucru.

Următoarea şedinţă va avea loc marţea viitoare, de la ora 11, şi primii invitaţi vor fi reprezentanţi ai trusturilor de presă care au investigat cazul "Elena Udrea".

Comisia parlamentară a stabilit şi documentele care vor fi cerute ministerului Turismului, printre care se numără execuţia bugetară pe semestrul I, planul de investiţii aprobat, referatul de necesitate întocmit de departamentul ministerului şi ştatele de plată.

Deputatul UDMR, Petre Lakatos, a propus să se facă o adresă către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), pentru a afla câte controale au efectuat la minister în acest an. În cazul în care au avut loc controale, ANRMAP va trebui să trimită comisiei copia dosarelor de supraveghere.

În completarea lui Lakatos, deputatul PSD Robet Negoiţă, a cerut să fie solicitate şi procesele verbale de la orice control care a avut loc la minister, de la Curtea de Conturi, Corpul de Control şi altele.

La rândul său, deputatul Dumitru Chiriţă a solicitat să se discute în cadrul comisiei şi problema legalităţii cheltuielilor ministerului cu jurnaliştii, mai precis diurna pe care acesta a dat-o în deplasări, şi investigarea relaţiei ministerului cu BRD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb