Compania Amber raportează o cifră de afaceri de 213,7 milioane de lei

F.D.
Companii / 16 mai 2023

Compania Amber raportează o cifră de afaceri de 213,7 milioane de lei

Amber, studio dezvoltator de jocuri video cu sediul în Bucureşti şi birouri în întreaga lume, raportează o cifră de afaceri record de 213,7 milioane de lei (45,4 milioane dolari) în 2022, o creştere cu peste 52% în comparaţie cu anul precedent. În Amber lucrează 1200 de specialişti în birourile din Bucureşti, Botoşani, Guadalajara, Montreal, Kyiv, Varşovia, San Francisco şi Los Angeles, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

Din cifra de afaceri de 213,7 milioane de lei generată în 2022, aproximativ 74% au fost venituri din activitatea de dezvoltare şi co-dezvoltare de jocuri video. Serviciile de asigurare a calităţii, asistenţă pentru clienţi, localizare au generat 26% din venituri. Activităţile de dezvoltare au crescut atât pe proiectele de mobile, cât şi pe jocurile HD (PC & Console), iar pentru anul 2023 se anunţă oportunităţi în creştere pe segmentul de jocuri HD.

"Am încheiat anul cu cea mai mare cifră de afaceri înregistrată vreodată de un studio de jocuri video cu ADN 100% românesc. Acest lucru se datorează în primul rând calităţii serviciilor pe care le oferim şi a faptului că în aceşti primi 10 ani ai Amber am reuşit să creăm o multinaţională cu sediul la Bucureşti şi o reţea puternică de parteneri de renume în industrie.", a precizat Mihai Pohonţu, preşedinte Amber.

În 2022, Amber a continuat să se afirme la nivel internaţional ca un studio de top în dezvoltarea şi co-dezvoltarea de jocuri video pe mobile, PC şi console. După succesul cu Tetris Beat pe Apple Arcade, Amber a dezvoltat, alături de Jam City, Wild Things: Animal Adventures, primul joc din portofoliul companiei pentru platforma Netflix Games. Mai mult, Amber a contribuit la dezvoltarea Gotham Knights, joc lansat pentru PC şi console, pentru Warner Bros. Games, oferind servicii de artă şi level design.

La finalul anului trecut, Amber a atras o investiţie la o evaluare de aproximativ 190 de milioane de dolari din partea Emona Capital, o firmă de investiţii din Londra, cu scopul accelerării dezvoltării globale a companiei prin realizarea de tranzacţii de tip M&A.

"Rezultatele Amber confirmă faptul că industria română de gaming are o companie etalon, care reprezintă pe plan global comunitatea locală de specialişti în dezvoltarea de jocuri. În acest moment, suntem prezenţi în 8 ţări şi vom continua expansiunea companiei prin deschiderea de noi studiouri, fuziuni şi achiziţii.", a mai precizat Mihai Pohonţu.

În funcţie de proiectele dezvoltate în fiecare studio, Amber caută să angajeze specialişti în toate birourile sale pentru poziţii de Art Directors, animatori 2D şi 3D, Senior Engineers, Senior Game Designers, UI Artists şi Game Testers, printre multe alte poziţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb