Compania germană "Hydrometter" este interesată să investească în contorizarea energiei termice din Iaşi

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 23 mai 2005

Contorizarea energiei termice furnizate ieşenilor ar putea fi preluată de societatea germană "Hydrometter", reprezentanţii acesteia discutînd cu conducerea municipalităţii ieşene detaliile unei astfel de oferte. "Firma germană şi-a manifestat disponibilitatea de a veni cu aparatura şi de a suporta costurile iniţiale ale implementării sistemului de contorizare propus, urmînd ca ieşenii să achite în rate contravaloarea acestor servicii. Specialiştii Primăriei vor analiza această ofertă şi dacă vom observa că în acest mod se ajunge la reducerea costurilor, vom continua discuţiile cu partea germană", a spus primarul Iaşiului, domnul Gheorghe Nichita. Domnia sa a mai precizat că oferta firmei germane vizează atît furnizarea şi montarea contoarelor de măsurare a energiei termice furnizate ieşenilor, dar şi implementarea unui întreg sistem de lucru, de la contorizare pînă la dispecerizare şi gestiunea plăţilor. Reprezentanţii firmei germane au afirmat că sis-temul propus de ei funcţionează în Viena, invitînd specialiştii ieşeni în capitala Austriei, pentru a se convinge de avantajele acestuia.

Uzina de Furnizare a Energiei Termice (UFET) din cadrul SC "CET" SA a reuşit să încheie contorizarea tuturor blocurilor din municipiul Iaşi, urmînd ca în această vară să înceapă montarea contoarelor pentru fiecare scară în parte. Potrivit HG 933/2004, pînă la 30 iunie 2006, fiecare scară de bloc trebuie să aibă dispozitive de măsurare a consumurilor de energie termică şi apă, iar pînă la 30 iunie 2007 trebuie să fie finalizată şi operaţiunea de individualizare a consumului populaţiei, prin instalarea contoarelor de energie termică şi apă caldă individuale sau a sistemelor de repartitoare, care permit locatarilor să-şi adapteze consumul de căldură sau apă caldă în funcţie de nevoi şi de capacitatea de plată.

Pentru a se conform a acestor prevederi legale, CET Iaşi intenţionează să organizeze o licitaţie pentru achiziţionarea, într-o primă fază, a 700 de contoare. În acest context, oferta companiei germane a fost primită cu mult interes de către conducerea Primăriei Iaşi, numai că, dacă se optează pentru implementarea unui sistem de genul celui propus de "Hydrometter", trebuie organizată o licitaţie internaţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb