Compania românească de dezvoltare de software TARA Interactive a avut vânzări de peste 1 milion de euro în 2022

G.D.
Companii / 13 martie 2023

Vlad Lepădatu, Managing Partner la TARA Interactive

Vlad Lepădatu, Managing Partner la TARA Interactive

Compania românească de dezvoltare de software TARA Interactive a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, în creştere cu aproximativ 20% faţă de 2022, conform unui comunicat remis redacţiei. Pentru anul acesta, estimează o creştere organică a business-ului, cu peste 60%, pe fondul cererii mai mari pe zona de digitalizare şi odată cu amplificarea nevoii de automatizare.

Potrivit sursei citate, companiile care activează în industriile în care forţa de muncă este insuficientă, precum logistică şi retail, şi care implică multă muncă repetitivă, sunt cele care vor investi anul acesta cu precădere în proiecte de automatizare şi digitalizare, potrivit analizei TARA Interactive.

"Investiţiile în această direcţie nu ţin de o industrie anume, ci de dimensiunea companiilor, de maturitatea businessului şi de nevoia de a găsi soluţii reale la probleme precum lipsa de personal sau eficientizarea proceselor. Spre deosebire de ultimii doi ani, în 2023 observăm o presiune mai mare pe companii în direcţia automatizării proceselor. Schimbările legislative, viteza avansului tehnologic, nevoia de a face faţă concurenţei şi modificărilor socio-economice forţează liderii de companii să găsească noi modele de monetizare şi modele de business pentru a crea valoare mai mare şi a rămâne pe piaţă", spune Vlad Lepădatu, Managing Partner la TARA Interactive.

Compania vizează pentru 2023 o prezenţă mai mare pe piaţa de software internaţională, în special, prin extinderea portofoliului de clienţi în SUA şi în Europa, dar şi creşterea numărului de angajaţi, atât la biroul din Bucureşti, cât şi la cel din Chişinău, şi consolidarea poziţiei în rândul angajaţilor actuali şi viitori, ca organizaţie prielnică în care merită să lucrezi şi să te dezvolţi.

În 2023, compania va continua pe direcţia stabilită anul trecut şi se va axa pe o mai bună acoperire a industriilor de fintech, eCommerce, logistică şi retail, cu accent pe zonele de automatizare a proceselor, robotizare, inteligenţă artificială şi procesare de informaţii de tip Big Data.

"În această direcţie, pentru Web, utilizăm tehnologii variate de backend precum .Net Core, Node.js, Go, PHP, Java, şi tehnologii de frontend ca Vue.js, React. De asemenea, dezvoltăm aplicaţii desktop în .Net, şi aplicaţii mobile în React Native. Avem experienţă în tehnologii Blockchain, AI, roboţi de automatizare şi integrări de sisteme complexe", mai spune Vlad Lepădatu în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb