Compania românească Romelectro va construi o centrală pe gaz de 1.200 de MW în Egipt

Ziarul BURSA #Companii / 21 aprilie 2016

Compania românească Romelectro va construi o centrală pe gaz de 1.200 de MW în Egipt

Compania de inginerie Romelectro va fi lider de consorţiu, împreună cu alte două firme româneşti, pentru montarea unei centrale pe gaz de 1.200 de MW în Egipt, valoarea contractului fiind de aproximativ 30 de milioane de euro, a declarat, ieri, Cristian Secoşan, directorul general al companiei.

"Am primit încredinţarea în Egipt pentru un proiect de montaj al unei centrale pe gaz în ciclu combinat. Vor fi 200 de români implicaţi în această lucrare, din cei aproximativ 1.000 de oameni care vor fi în total pe şantier. Lucrările vor începe la sfârşitul lunii septembrie şi se vor încheia în luna august a anului următor", a spus Secoşan, citat de Agerpres.

Centrala construită de Romelectro va fi amplasată pe malul Mării Mediterane, la 100 kilometri est de Alexandria, şi va utiliza gaze provenind din zăcămintele offshore.

Secoşan a arătat că Egiptul are un plan extrem de ambiţios de creştere a capacităţilor de producere a energiei electrice, care să acopere consumul în creştere.

"În acest moment, Egiptul are o putere instalată de 30.000 de MW pentru producerea de energie şi are în plan construirea a 12 grupuri pe gaze de câte 1.200 de MW fiecare, deci 14.400 de MW în total. În plus, estimează încă 4.600 de MW pe cărbune şi 5.000 de MW de energie solară şi alte surse regenerabile", a adăugat Secoşan.

Spre comparaţie, România are o putere instalată de circa 20.000 de MW, însă consumul naţional este de sub 10.000 de MW.

Totodată, Romelectro este favorită în cursa pentru câştigarea unui contract finanţat de BERD pentru realizarea unor linii electrice în Kosovo. În plus, compania a înfiinţat o subsidiară, Romelectro Arabia, în Arabia Saudită, alături de un partener local, scopul fiind câştigarea unor contracte pentru realizarea de linii şi staţii electrice.

"Vrem ca din Arabia Saudită să ne extindem în ţările arabe din jur, precum Qatar, Emiratele Arabe Unite sau Kuweit", a mai spus Secoşan.

El a arătat că singura soluţie, momentan, pentru companie este exportul, în condiţiile în care piaţa din România trece printr-o perioadă lipsită de contracte. "Cea mai mare parte din companiile de pe piaţa pe care activăm sunt în insolvenţă, în lichidare sau au făcut pierderi mari, iar cifra de afaceri li s-a prăbuşit, iar aceasta din lipsa proiectelor. Toţi văd un El Dorado la export. Eximbank ar trebui să devină o bancă de dezvoltare, să ajute companiile româneşti să iasă în afara ţării, unde există oportunităţi", a subliniat oficialul companiei.

Potrivit acestuia, Romelectro a avut anul trecut o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro şi pierderi de circa un milion de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. excelent, mi-as dori sa vat cat mai des asemenea stiri

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb