Compania românească SafeFleet monitorizează vehiculele Misiunii UE de consiliere din Republica Centrafricană

N.R.
Companii / 5 iulie 2022

Compania românească SafeFleet monitorizează vehiculele Misiunii UE de consiliere din Republica Centrafricană

Compania românească SafeFleet, cu birouri în Timişoara, va oferi timp de 12 luni servicii de monitorizare a celor 37 de maşini de teren pe care reprezentanţii UE le vor utiliza în cadrul misiuniii EUAM din statul african. Monitorizarea vehiculelor blindate se face cu ajutorul dispozitivelor de urmărire prin GPS, iar comunicaţia cu centrul de comandă funcţionează în sistem dual: atât prin GSM, cât şi prin satelit, ţinând cont de specificul zonei deşertice unde există numeroase situaţii în care semnalul GSM nu este suficient de puternic sau lipseşte cu desăvârşire, potrivit unui comunicat emis redacţiei.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii EUAM vor putea, astfel, să cunoască în timp real poziţia fiecărui vehicul, să contorizeze cu acurateţe consumul de combustibil şi să emită alarme în caz de necesitate, acestea fiind însoţite de coordonatele exacte ale maşinii pentru care este nevoie de intervenţie, vehiculele fiind dotate cu buton de panică.

"Platforma şi dispozitivele noastre de urmărire şi monitorizare a flotelor au înlocuit tehnologia existentă, considerată inadecvată pentru nevoile curente ale reprezentanţilor UE în Republica Centrafricană, Georgia şi Kosovo. SafeFleet a trecut printr-un proces riguros de licitaţie pentru fiecare dintre cele trei implementări, reuşind să învingă jucători globali importanţi din industria de telematică, oferind nivelul înalt de funcţionalitate, acoperire şi fiabilitate cerut şi la preţul corect", a declarat Claudiu Suma, CEO SafeFleet.

Misiunea civilă de monitorizare a Uniunii Europene (EUMM) în Georgia şi Misiunea civilă UE pentru statul de drept (EULEX) în Kosovo au ales serviciile SafeFleet pentru a urmări şi gestiona flotele de vehicule - peste 400 de vehicule în total, pentru a monitoriza comportamentul şoferilor şi pentru a proteja personalul şi pasagerii civili în Georgia, respectiv, Kosovo. Majoritatea vehiculelor sunt specifice misiunilor în zone de conflict, fiind blindate şi capabile să opereze pe orice teren, subliniază sursa citată.

Printre cele mai importante funcţionalităţi se numără: monitorizarea în timp real a flotei, urmărirea activităţii vehiculelor şi a şoferului, a comportamentului acestuia, monitorizarea grupurilor de şoferi şi alerte geofence. Fiecare vehicul este echipat cu buton de panică pentru a alerta utilizatorii în caz de urgenţă, iar fiecare mesaj de alertă este însoţit de coordonatele exacte ale maşinii. Reprezentanţii UE au, de asemenea, posibilitatea de genera rapoarte complexe cu informaţii reale despre traseele vehiculelor, consumul de combustibil, motivele pentru deplasare.

Pentru misiunile critice, platforma SafeFleet suportă comunicarea cu sateliţii Iridium. Această funcţionalitate este utilă pentru zonele fără acoperire GSM, unde comunicarea se va face alternativ direct prin satelit.

De asemenea, pentru a asigura compatibilitatea cu cele mai noi standarde de comunicaţie mobilă, SafeFleet a integrat în platformă ultimele dispozitive Teltonika FMC130 care suportă comunicarea pe reţelele 4G LTE, făcând astfel posibilă utilizarea platformei în ţările care suportă doar standardele noi de transmisie mobilă (ex. Australia), se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb