Companiile Big Tech - în vizorul autorităţilor de supraveghere financiară

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Companii #IT / 10 decembrie 2019

Google, Alibaba şi alte companii care fac parte din "Big Tech" ar putea fi forţate să distribuie datele pe care le deţin despre clienţii beneficiari de servicii financiare cu băncile şi firmele specializate pe tehnologie financiară pentru a preveni concurenţa neloială.

Întrucât planul Facebook pentru Libra "stabilecoin" se confruntă cu o examinare minuţioasă, un organism global de reglementare pentru principalele centre financiare din lume a spus că tentaculele în creştere ale Big Tech au ridicat semne de întrebare în ceea ce priveşte stabilitatea financiară, concurenţa şi confidenţialitatea datelor.

Consiliul de stabilitate financiară (FSB) a solicitat, într-un raport publicat duminică, "monitorizarea vigilentă" a transferurilor Big Tech în servicii financiare, despre care a spus că ar putea denatura capacitatea băncilor de a genera capital prin profituri reţinute.

FSB a subliniat că inclusiv Microsoft, Amazon, eBay, Baidu, Apple, Facebook şi Tencent au baze de date ample, în timp ce unii oferă gestionarea activelor, plăţi şi împrumuturi.

Multe firme Big Tech, precum Amazon, Facebook, eBay, Alipay şi Google, au obţinut licenţe pentru plăţi în ţările Uniunii Europene, inclusiv Luxemburg, Irlanda şi Lituania, deşi majoritatea nu au acumulat încă volume mari. Băncile din Europa şi din alte părţi au deja obligaţia să împărtăşească datele clienţilor cu companii terţe "fintech" care doresc să ofere servicii de plăţi rivale, iar acest lucru ar trebui să fie aplicat şi la Big Tech, a spus FSB.

"Capacitatea firmelor Big Tech de a folosi datele clienţilor ridică întrebarea dacă autorităţile ar putea lua în considerare potenţialul de a promova mobilitatea datelor între diverşi actori care sunt implicaţi în furnizarea de servicii financiare. A face acest lucru poate contribui la încurajarea concurenţei şi la asigurarea condiţiilor de concurenţă echitabilă între participanţii din piaţă", a mai menţionat FSB. De asemenea, autorităţile de reglementare trebuie să corecteze abordarea asiguratorilor şi administratorilor de active, care s-au concentrat pe "activităţi de stabilitatea financiară", mai degrabă decât pe o atenţie exclusivă asupra capacităţii firmelor de a procesa şi distribui date, a conchis FSB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb