"Complexul Craiova" vrea să se apere de criză cu fonduri europene

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii / 5 martie 2009

Compania se aşteaptă, totuşi, la întârzieri în derularea investiţiilor de mediu

Deocamdată, nu există semnale certe care să inducă ideea că sectorul energetic va fi afectat de criza economică, apreciază Constantin Bălăşoiu, directorul general al producătorului de energie "Complexul Energetic Craiova". Investiţiile în sectorul energetic pentru perioada 2008-2012 au fost deja demarate şi, în mod cert, vor fi încurajate programele de finanţare, ne-a declarat domnia sa. Parte din finanţarea necesară sectorului poate fi asigurată şi din fondurile structurale.

Constantin Bălăşoiu ne-a explicat că se aşteaptă, totuşi, să fie ceva probleme la atragerea finanţării în special pentru proiectele de mediu, din cauza întârzierilor care pot apărea la contractarea împrumuturilor sau fondurilor nerambursabile: "Noi avem programat, pentru acest an, contractarea unui credit de 66 milioa­ne de euro pentru investiţiile noastre de mediu. Dar avem în curs de aprobare şi un proiect cu fonduri europene. Întârzieri apărute în procesul de aprobare a finanţării nerambursabile din fonduri europene, lipsa disponibilităţilor potenţialilor executanţi pentru proiectele majore, anumite blocaje datorate crizei economice privind acordarea creditelor de finanţare, pot fi cauzele care să conducă la întârzierea finalizării lucrărilor de mediu pe care trebuie să le facem pentru respectarea normelor europene".

Domnul Bălăşoiu este încrezător că, în ciuda dificultăţilor birocratice, compania va reuşi să atragă, chiar în acest an, finanţare europeană pentru instalaţia de desulfurare de la SE Craiova II. În plus, sunt în curs de pregătire şi alte proiecte care ar putea primi finanţare europeană.

"Complexul Energetic Craiova" trebuie să finalizeze, chiar din acest an, o parte din investiţiile de mediu. Este vorba despre reducerea emisiilor de Nox la SE Craiova II şi evacuarea zgurei şi cenuşii - fluid dens la SE Craiova II şi SE Işalniţa. Pentru anul viitor, trebuie finalizare lucrările de desulfurare a gazelor de ardere la SE Craiova II, iar în perioada 2011 - 2016 trebuie realizate lucrările de reducere a emisiilor de NOx la SE Işalniţa.

În acest an, "Complexul Craiova" nu are de rambursat sume aferente creditelor contractate. Anul trecut, compania a împrumutat 121 milioane de lei de la CEC şi Alpha Bank, cu garanţie "Eximbank".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb