Complexul Oltenia susţine că nu este executat silit de ANAF

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 21 octombrie 2015

Complexul Oltenia susţine că nu este executat silit de ANAF

Conducerea producătorului de energie pe bază de lignit Complexul Energetic Oltenia (CEO) susţine că societatea nu a fost niciodată în situaţia de a fi executată silit de ANAF.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, suma plătită de CEO către bugetul de stat, în primele nouă luni ale acestui an se ridică la valoarea de 413 milioane de lei, din care numai în luna septembrie a fost achitată suma de 66 milioane de lei.

Oficialii CEO au publicat pe site-ul companiei un certificat de Atestare Fiscală emis de ANAF în data de 24.09.2015, cu valabilitate 30 de zile, care arată ca CEO figurează cu suma de 0 lei ca obligaţii de plată şi/sau sume de rambursat la data de 31.08.2015. "CEO a solicitat ANAF şi emiterea unui Certificat de Atestare Fiscală cu obligaţiile de plată existente în sold la această dată, care va fi făcut public ulterior", se menţionează în comunicat. Compania susţine că articolele apărute în presă privind executarea sa silită se bazează pe date neactualizate din site-ul ANAF, care nu corespund cu datele din evidenţele fiscale ale CEO.

"Ţinem să menţionăm că CEO nu a înregistrat nici obligaţii de plată restante către băncile finanţatoare privind rambursarea de rate, dobânzi şi comisioane, fapt confirmat de către acestea, iar obligaţiile de plată către furnizori se află în termenele scadente de plată, conform prevederilor contractuale, reprezentând obligaţii curente", conform sursei citate.

Potrivit Mediafax, fiscul a demarat procedura de executare silită a CEO pentru datorii totale la stat de 24,8 milioane de lei, acumulate până la jumătatea anului, din care cea mai mare parte o reprezintă suma restantă la bugetul asigurărilor sociale, de 14,53 milioane lei. Obligaţiile restante la bugetul de stat însumează 5,692 milioane lei.

Totodată, complexul Oltenia mai are datorii de 3,993 milioane lei la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, iar pentru asigurările de şomaj nu a plătit circa jumătate de milion de lei (572.035 lei).

Agenţia relatează că pentru recuperarea prejudiciilor la bugetele statului, ANAF a dispus începerea procedurii de executare silită a complexului energetic.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb