COMUNICAT DE PRESĂ: Achiziţiile făcute de Liberty îi dublează capacitatea de producţie

F.B.
Companii / 12 octombrie 2018

Achiziţiile făcute de Liberty îi dublează capacitatea de producţie

Grupul britanic Liberty, parte a Alianţei mondiale GFG aparţinând omului de afaceri Sanjeev Gupta, a anunţat astăzi un acord condiţionat pentru cumpărarea a patru combinate siderurgice din Europa, având peste 12,500 de angajaţi, poziţionându-se în centrul industriei siderurgice de pe continent şi consolidându-şi astfel rolul internaţional în acest sector, se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Printr-o tranzacţie importantă care ar majora capacitatea de laminare totală a Grupului Liberty la peste 15 milioane de tone pe an, Grupul a convenit achiziţionarea topitoriilor integrate principale ale ArcelorMittal de la Galaţi, România şi Ostrava din Republica Cehă, precum şi laminoarele de la Skopje din Macedonia şi Piombino din Italia.

Adăugarea acestor combinate siderurgice depăşeşte dublul capacităţii de producţie de oţel la nivel global a grupului Liberty, care deja deţine o poziţie puternică în Regatul Unit, în calitate de furnizor de oţel şi aluminiu în industria auto, aviaţie şi în sectoare de inginerie specializate precum şi în Australia ca furnizor de oţel pentru construcţii şi infrastructură. Grupul furnizează oţel pentru industrua auto, şi alte industrii, din SUA.

Preşedintele executiv al Alianţei GFG, Sanjeev Gupta, a declarat: "Am plăcerea să anunţ această tranzacţie importantă, cea mai mare pentru noi de până acum".

Cele patru combinate din portofoliu au o capacitate combinată de laminare de aproximativ 8 milioane de tone pe an şi ar oferi Grupului Liberty posibilitatea de a furniza o gamă completă de produse finite din oţel cum ar fi: plăci de oţel, rulouri laminate la cald, rulouri laminate la rece, tablă de oţel galvanizată, placă de cositor, bare, sârmă laminată şi şine. Aceste combinate deservesc pieţe naţionale şi europene, din domeniul auto, construcţii, utilaje industriale, sectorul petrolier şi al gazelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb