Comunicat de presă  S.C.A. Piperea şi Asociaţii va reprezenta în instanţă pe unii dintre clienţii păgubiţi de WBS România

F. A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 octombrie 2012

În cursul săptămânii viitoare, S.C.A. Piperea şi Asociaţii va introduce o acţiune în instanţă în vederea reparării prejudiciilor suferite de o parte dintre clienţii societăţilor din grupul WBS.

Este bine-cunoscut faptul că grupul de societăţi WBS a avut numeroşi clienţi, unii dintre ei persoane publice, care, deşi aveau garantată prin contract restituirea sumei investite până la un anumit plafon, nu şi-au mai putut recupera banii.

Avocaţii din cadrul S.C.A. Piperea şi Asociaţii apreciază că brokerul şi societăţile româneşti WBS România S.A. şi WBS Consulting Services S.R.L. nu se pot ascunde sub paravanul personalităţii juridice a off-shore-ului din Insulele Virgine Britanice, cu care clienţii contractau, existând dispoziţii legale care împiedică o astfel de conduită.

Persoana de bună-credinţă nu trebuie să dovedească nulitatea persoanei juridice, precaritatea sau falsitatea acesteia şi nici confuzia de patrimonii.

Nu este necesar ca însăşi persoana juridică să se fi constituit pentru a ascunde o fraudă, un abuz sau o atingere adusă ordinii publice, ci este necesar ca persoana interesată să dovedească faptul că invocarea personalităţii juridice ascunde frauda, abuzul sau o atingere adusă ordinii publice şi să fie de bună-credinţă (fapt care, de altfel, se prezumă).

Aşadar, această acţiune are şanse reale de reuşită.

Din păcate, situaţiile precum cea de la WBS zdruncină încrederea investitorilor în intermediarii din România, afectând în acelaşi timp, chiar întreaga imagine a pieţei de capital care este considerata oglinda a unei economii.

Nota redactiei

Florian Goldstein, directorul ziarului BURSA, pagubit in ceea ce se numeste acum "afacerea Sima", va fi reprezentat in instanta de S.C.A. Piperea şi Asociaţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce crimă îngrozitoare a săvârşit acest pechinez şarmant, acest tip "cu o familie solară", acest matematician strălucit care s-a bătut cu hazardul uitând că în astfel de trebi probabilistice e nevoie de foarte mulţi bani pentru ca măcar să nu-i pierzi?

    A greşit înţeleptul că n-a anticipat prăbuşirea lumii? Nu există geniu, nici măcar al lui Sima, care să poată prevedea dezastrul provocat de lăcomia şi prostia generalizată! 

    Criticăm pechinezul (chiar şi eu am făcut-o) că muşcă la şuturile în coaste, că zgârie mâinile care încearcă să-l înece? 

    Între etnii, sub zalele de impus respect şi poleiala de simpatie, oricât am clama-o văd că nu e loc de îngăduinţă. 

    Redau din articolul "Voinicul", un omagiu adus lui Filderman, publicat de Arghezi în 1943. (Arestat pentru acest articol, Arghezi se apăra susţinând că el se referă la un Ţăran Român. Sfânta ambiguitate care ne permite, iată, şi nouă, azi, să navigăm prin băsism-boagism.) 

    "...Am văzut peste ce-ai scris o predestinare. Nu te-ai temut unde se tem toţi, n-ai şovăit unde ei se împleticesc. Ai rupt tăcerea cu hotărâre şi pasul ţi se aude că vine de departe. Îl aud şi cei ce trebuie să asculte cum se desface timpul, ca să despice calea de intrare în Ierusalim a omului aşteptat. 

    ...Ai dat drumul unui porumbel peste potopul de sânge şi el ţi s-a întors de dincolo de el, de acolo unde începe drumul stelelor cu o stea."

    Tudor Vasiliu, prostul care moare de grija altora 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb