COMUNICAT SIF TRANSILVANIA Privind derularea AGEA din data de 11.05.2020, depunerea unor noi plângeri penale şi respingerea în totalitate a afirmaţiilor false din Raportul curent nr.14/11.05.2020

Piaţa de Capital / 12 mai 2020

Privind derularea AGEA din data de 11.05.2020, depunerea unor noi plângeri penale şi respingerea în totalitate a afirmaţiilor false din Raportul curent nr.14/11.05.2020

Pentru corecta informare a acţionarilor, investitorilor şi Autorităţii de Supraveghere Financiară, Conducerea executivă a SIF Transilvania informează că AGEA din data de 11.05.2020 s-a derulat conform dispoziţiilor legale şi avizelor autorităţilor publice locale detaliate în Comunicatul SIF Transilvania din 06.05.2020.

În data de 11.05.2020 patru membri ai Consiliului de Supraveghere - dnii Fratila Constantin, Crinel Valer Andanut, Moldovan Adrian Marius si Petria Nicolae, însoţiţi de alte persoane, au încercat să pătrundă cu orice preţ în sediul SIF Transilvania pentru a ţine o AGEA cu prezenţă fizică, aşa cum au anunţat prin Raportul curent nr. 9/05.05.2020 publicat la BVB, cu încălcarea avizului negativ transmis de către Direcţia de Sănătate Publică Braşov prin adresa nr. 5672/05.05.2020, a precizărilor Poliţiei Municipiului Braşov transmise prin adresa nr. 168520/05.05.2020, documente publicate pe site-ul societăţii şi afişate vizibil la sediul SIF Transilvania.

Echipajul de poliţie prezent la faţa locului a legitimat toate aceste persoane, nu a permis derularea unei adunări publice şi probabil efectuează cercetări împotriva acestora pentru nerespectarea dispoziţiilor Ordonanţelor militare în vigoare şi a art. 352 din Codul Penal al României - "Zădărnicirea combaterii bolilor".

În data de 11.05.2020 firma de paza care a încheiat un contract de pază semnat ilegal din partea SIF Transilvania de către unii membri ai C.S. (a se vedea Comunicatul SIF Transilvania din data de 08.05.2020, ora 17:21), la indicaţiile lui Moldovan Adrian Marius, a incercat să blocheze accesul conducerii executive a societăţii în incinta SIF Transilvania, pentru aceste fapte cu violenţă dnii Mihai Fercală şi Ştefan Szitas depunând noi plângeri penale în aceeaşi zi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov; la orele 14:20 firma respectivă a ridicat dispozitivul de pază instituit în jurul clădirii SIF Transilvania.

Respingem în totalitate afirmaţiile mincinoase publicate în Raportul curent nr. 14/11.05.2020 la BVB sub semnătura dlor Crinel Valer Andanut şi Moldovan Adrian Marius (care nu au calitatea să reprezinte SIF Transilvania în relaţiile cu terţii, potrivit Legii nr.31/1990!), astfel:

-aşa-zisa interzicere a accesului celor 4 membri C.S. în sediul SIF Transilvania de către unii angajaţi ai societăţii este o afirmaţie falsă: după semnarea procesului-verbal al Hotărârii nr.1 a AGEA din data de 11.05.2020, hotărârea a fost publicată pe site-ul SIF Transilvania, pentru egala informare a tuturor acţionarilor iar cei patru membri C.S. au pătruns în sediul societăţii şi li s-a înmânat o copie a hotărârii AGEA (toate aceste aspecte sunt surprinse pe camerele de supraveghere ale societăţii şi constatate de echipajul de poliţie aflat la faţa locului); la ora 11 cei patru membri C.S. au invocat o aşa-zisă şedinţă a Consiliului de Supraveghere pentru a pătrunde în birourile societăţii (se aflau deja în sediu), însă nu li s-a permis accesul deoarece şedinţa era nelegal convocată iar aceste încercări de a forţa pătrunderea în birourile societăţii reprezintă o imixtiune gravă în activitatea de administrare a societăţii, o încălcare flagrantă a Legii nr.31/1990;

-afirmaţia conform căreia dnii Mihai Fercală şi Ştefan Szitas nu ar avea calitatea de reprezentanţi legali ai societăţii este falsă: a se vedea comunicatele SIF Transilvania anterioare, inclusiv cel din data de 07.05.2020, conform căruia "...În cadrul Dosarului nr. 1003/62/2020 înregistrat pe rolul Curţii de Apel Braşov a fost pronunţată Decizia civilă nr. 291/06.05.2020, prin care instanţa a dispus următoarele: ...Respinge excepţia lipsei calităţii de reprezentaţi ai apelantei reclamante S.I.F. TRANSILVANIA S.A. a numiţilor FERCALĂ MIHAI şi STAN IULIAN, invocată de intimatul-pârât FRĂŢILĂ CONSTANTIN şi de intervenienţii accesorii ANDANUT CRINEL VALER, MOLDOVAN MARIUS - ADRIAN şi PETRIA NICOLAE.... Definitivă.";

-afirmaţiile conform cărora s-ar fi putut vota la AGEA punctele de pe Buletinul de vot nr.2 şi că Hotărârea nr.1 a AGEA nu ar produce efecte juridice sunt false: a se vedea Comunicatul SIF Transilvania din data de 06.05.2020, potrivit căruia: "... Având în vedere dispozitivul Sentinţei civile nr. 309/10.04.2020, pronunţată în Dosarul nr. 970/62/2020 al Tribunalului Braşov, prin care a fost suspendată punerea în aplicare (executare) a cererii de convocare a A.G.E.A., înregistrată la S.I.F. Transilvania sub nr. 2016/11.03.2020, acţionarii vor putea vota doar pe Buletinul de vot nr. 1...", societatea având obligaţia să respecte hotărârea executorie a instanţei.

Referitor la toate aspectele mai sus prezentate urmează ca instanţele de judecată şi organele de urmărire penală sesizate să se pronunţe în perioada următoare.

Pe această cale solicităm public Autorităţii de Supraveghere Financiară să întreprindă măsuri conform competenţelor legale şi să retragă de urgenţă avizele dlor Fratila Constantin, Crinel Valer Andanut si Moldovan Adrian Marius de funcţionare în calitate de membri ai Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania, conform solicitării transmise de societate cu adresa nr. 2497/26.03.2020 şi anexele aferente, precum şi dlui Petria Nicolae, cu luarea în considerare a tuturor actelor şi faptelor ilegale săvârşite de cele patru persoane, care au fost aduse cu celeritate la cunoştinţa Autorităţii.

Mihai Fercală

Preşedinte Executiv/Director General

Stefan Szitas

Membru al Directoratului/Director

Ofiţer de conformitate

Marcus Valeriu Marin

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. ASF.........,Securistoid...... ,trebuie. Cercetare

    zadarnicirea raspandirii fercalezilor

    CASA DE NEBUNI

    a doat COVIDU-n ei

    SIF3 TREBUIE EDEZINFECTAT DE COVIDU' FERCALEZ 

    Te paste DIICOTUL nene... este atat de evident ce faci!! Cu cat urli mai tare, te acuzi mai mult!

    1. Ce o sa va mai plimbati voi Fratilezilor prin instante..

      Pana la urma tot ve ti rămâne cu buza umflată.Sif 3 nu e un srl in care faceti ce vreti.Poate doar poze. 

      Mai sa fie... pârjoliti, tocati hârtii, furați... și alții stau prin instanța ca fercalezu e procesoman ca sa își acopere urmele! La cum arată situația , ... Mascații nu vin pentru Fratilezi... ci pentru fercalezi... pui rămășag dle angajat sif3?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb