CONAF şi MEC au agreat pactul pentru educaţia antreprenorială

I.A.
Miscellanea / 20 noiembrie 2019

CONAF şi MEC au agreat pactul pentru educaţia antreprenorială

Memorandumul de colaborare dintre CONAF şi MEC presupune introducerea orelor de educaţie antreprenorială în şcoli

Pactul pentru educaţie antreprenorială este parte a pactului pentru muncă

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) se alătură Ministerului Educaţiei şi Cercetării în elaborarea strategiei naţionale pentru educaţie antreprenorială. Memorandumul de colaborare dintre CONAF si MEC a fost discutat în cadrul lansării volumului "Educaţie antreprenorială. Şcoala de business" şi presupune introducerea orelor de educaţie antreprenorială în învăţământul secundar, vocaţional, liceal, dual şi universitar.

Pactul pentru educaţie antreprenorială va fi parte a "Pactului pentru muncă" şi va fi semnat la invitaţia ministrul Educaţiei, Monica Anisie, într-un cadru oficial, la Ministerul Educaţiei.

"Mă alătur acestei iniţiative şi voi semna pactul întrucât cred cu tărie în necesitatea dezvoltării unei culturi antreprenoriale în România şi a unei educaţii care să susţină dezvoltarea tinerilor.", a declarat Monica Anisie.

Cristina Chiriac, preşedintele CONAF, a precizat: "În ultimii 10 ani au fost implementate iniţiative pentru promovarea educaţiei antreprenoriale, însă acţiunile în această direcţie sunt disparate, neexistând o coordonare şi coerenţă între ele. Sprijinirea antreprenoriatului nu a fost niciodată mai importantă ca acum. Consolidarea educaţiei antreprenoriale în şcoli, instituţii de învăţământ profesional şi universităţi va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre."

CONAF trage un semnal de alarmă avertizând că peste 83.000 de firme şi PFA-uri au fost radiate de la Registrul Comerţului în perioada ianuarie-septembrie din acest an, cu 42% mai multe faţă de anul trecut, un record negativ pentru economia românească iar soluţia este încurajarea educaţiei antreprenoriale şi a mediului de business.

Lansarea cărţii "Educaţie antreprenorială. Şcoala de business", scrisă de Cristina Chiriac, Adriana Ungureanu şi Silvia Daniela Pohrib a avut loc la Biblioteca Natională în prezenţa: ministrului Educaţiei - Monica Anisie, fostului ministrul al Finanţelor - Gheorghe Ialomiţianu şi a preşedintelui Asociaţiei Brokerilor din România - Dan Paul. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai mediului antreprenorial dinţara noastră, ai mediului academic şi mass-media.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb