Condmag a demarat absorbţia Flowtex Technology Mediaş

Ovidiu Vrânceanu, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 iulie 2012

Condmag a demarat absorbţia Flowtex Technology Mediaş

Compania braşoveană Condmag SA a anunţat că a demarat procesul de absorbţie al firmei Flowtex Technology Mediaş, la care deţine 99,7% din titluri. În urma evaluărilor făcute de firma Darian DRS, capitalurile proprii ale societăţii care urmează să fie absorbite au ieşit pe negativ, reieşind că activele firmei totalizează cu 5,67 milioane de lei mai puţin decât datoriile acesteia. În aceste condiţii, nu s-a putut determina valoarea contabilă a unei acţiuni a firmei sibiene. Preluarea va fi realizată, astfel, fără emiterea vreunei acţiuni, precum şi fără majorarea capitalului social al Condmag.

Compania Flowtex Technology a fost înfiinţată în anul 1994 şi execută lucrări sectoare precum distribuţia gazelor naturale, transportul apei potabile, reţelelor de canalizare, irigaţii, sisteme de drenaj sau desecări şi depresurizări ale pânzelor freatice.

Societatea braşoveană Condmag e specializată în construcţia de conducte magistrale de gaz, petrol şi apă.

La finele anului trecut, Consiliul de Administraţie al companiei braşovene Condmag SA a decis majorarea capitalului social al firmei Flowtex Technology SA Mediaş, pe care o controlează, cu şapte milioane de lei, prin subscrierea unui număr de 1,4 milioane de acţiuni noi cu o valoare nominală de 5 lei/titlu. Majorarea de capital urma să se facă atât prin numerar, cât şi prin compensarea cu acţiuni a unor creanţe certe, lichide şi exigibile deţinute asupra companiei controlate.

Compania braşoveană Condmag a încheiat primul trimestru cu afaceri de 15,2 milioane de lei, cu 31% mai mult decât se înregistra în perioada similară a anului trecut. Pierderile constructorului braşovean au avansat cu 58%, de la 4,5 milioane de lei la 7,1 milioane de lei. În perioada analizată, veniturile Condmag au stagnat la 16,8 milioane de lei, în timp ce cheltuielile au urcat cu 12%, de la 21,4 milioane de lei la 24 milioane de lei.

Cel mai important acţionar al firmei braşovene este omul de afaceri Gheorghe Călburean, care deţine prin compania Dafora 45,82% din acţiuni. În acţionariatul companiei din Braşov se mai regăseşte şi fondul de investiţii înregistrat în Olanda OGBB A Van Herk, care are o deţinere de 10,91%. Alţi acţionari cumulează 43,26% din capitalul companiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Incepe prabusirea "imperiului" Calburean?. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb