Conducerea ALDE a validat calendarul de acţiuni privind alegerile locale din 2016

Adina Lateş
Politică / 5 octombrie 2015

Actualizare 18:30 Tăriceanu: "Vom face o campanie agresivă de atragere de noi membri pentru alegerile locale"

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că ALDE şi-a validat calendarul pentru alegerile locale, afirmând că din octombrie şi până la jumătatea lunii decembrie, partidul va duce o "campanie agresivă" pentru atragerea de noi membrii, candidaţii urmând să facă o şcoală politică, transmit surse din presă.

"Am validat calendarul de acţiuni pentru pregătirea alegerilor locale 2016. Prima etapă este campania de atragere de noi membri. (...) Aşadar, începând din luna octombrie şi până pe data de 15 decembrie, vom face o campanie agresivă, aş spune, în sensul bun al cuvântului, de atragere de noi membri, pe care să îi promovam în funcţiile de consilieri locali, judeţeni", a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

(A.L.)

----------------

Copreşedinţii ALDE Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin au anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, calendarul de acţiuni de pregătire a alegerilor din 2016, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Conferinţa de presă a urmat unei şedinţe a Comitetului de fuziune al ALDE, unde au fost puse la punct mai multe chestiuni privind desăvârşirea fuziunii PLR-PC, precum şi alte probleme organizatorice.

"Prima etapă a strategiei pregătirii alegerilor de anul viitor se constituie în campania de atragerea de noi membri. Plecăm de la premiza că este nevoie de o nouă clasă politică, o clasă politică proaspătă, alcătuită din oameni care nu au nici un fel de trecut discutabil, deoarece sunt mulţi oameni politici cu o imagine distrusă din cauza corupţiei. Prin urmare vrem să aducem oameni noi, cu un suflu nou, oameni cu competenţe profesionale", a declarat copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu.

Începând din luna octombrie şi până pe data de 15 decembrie a.c., ALDE va derula o campanie de atragere de noi membri, ce va fi susţinută atât la nivel central, cât şi local, pe canalele clasice, dar şi în mediul online. Totodată, va fi realizat şi un îndrumar, astfel încât să existe o coerenţă a mesajului.

A doua etapă a strategiei pregătirii alegerilor din 2016 se referă la alegerea candidaţilor. Ei vor fi desemnaţi prin alegeri directe, iar fiecare membru de partid îl va vota pe cel mai bun candidat la alegerile locale.

"În felul acesta transmitem un mesaj clar membrilor de partid, că votul lor contează în luarea deciziilor. Votul lor este important, decisiv. Este un sistem nou în România pentru desemnarea candidaţilor, prin care dorim să înlăturăm sistemul de baroni locali care, indiferent ce se întâmplă, rămân în fruntea organizaţiilor", a subliniat Călin Popescu-Tăriceanu. Această etapă, a alegerilor interne, se va derula între 15 ianuarie şi 15 martie 2016. Tot în această perioadă, va avea loc şi desemnarea reprezentanţilor ALDE în secţiile de votare.

A treia etapă va avea loc în perioada 15 martie - 30 aprilie 2016 şi este legată de pregătirea candidaţilor pentru alegerile locale. Călin Popescu-Tăriceanu a spus că: "Politica trebuie făcută profesionist", de aceea este necesară o etapă de pregătire a viitorilor candidaţi. Timp de o lună şi jumătate, se va face o pregătire a candidaţilor pentru alegeri, în care vor învăţa cum să se prezinte în faţa electoratului şi a presei, cum să vorbească, ce atitudine să abordeze. Toţi candidaţii vor participa şi la cursuri de formare politică. În această perioadă se va desfăşura şi pregătirea din punct de vedere tehnic, a reprezenţilor în secţiile de votare, pentru o cunoaştere mai bună a legislaţiei şi a competenţelor pe care aceştia le vor avea la alegeri, în limitele mandatului lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb