Conducerea Bursei de Valori Bucureşti rămâne a brokerilor

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 iunie 2009

Conducerea Bursei a revizuit ţinta de profit pentru 2009 la 7,87 milioane de lei

Conducerea Bursei a revizuit ţinta de profit pentru 2009 la 7,87 milioane de lei

Octavian Molnar l-a învins pe Lucian Croitoru de la BNR, cu peste 57% din voturi

Octavian Molnar de la "IFB Finwest" a câştigat detaşat cursa pentru un loc în Consiliul Bursei de Valori Bucureşti, primind peste 57% din voturile acţionarilor BVB prezenţi la Adunarea Generală de la finele săptămânii trecute.

Octavian Molnar a reuşit, astfel, să îl surclaseze pe Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale. Domnia sa era considerat unul dintre candidaţii favoriţi la funcţia de adminis­trator al BVB, cu atât mai mult cu cât a acceptat să concureze pentru acest post la propunerea unor persoane din conducerea Bursei de Valori Bucureşti.

În acest condiţii, votul de vineri al acţionarilor BVB a trimis semnale importante în piaţă, sugerând că Bursa de Valori Bucureşti nu doreşte să se deschidă către persoanele din afara pieţei de capital. În plus, dis­cursul de prezentare expus de Lucian Croitoru nu a fost pe măsura aşteptărilor acţionarilor BVB, potrivit unor surse.

"Prezentarea domnului Croitoru a pus accent pe problemele cu care se confruntă comunitatea brokerilor, însă acţionarii Bursei au sperat că domnia sa va încerca să stabilească o punte între Bursa de Valori Bucureşti şi Banca Naţională", a declarat, pentru ziarul Bursa, Nicolae Gherguş, directorul general de la "Confident Invest", adăugând: "Cum domnul Croitoru nici nu avea mandat pentru a stabili această coordonare între cele două instituţii, acţionarii au preferat pe cineva din interiorul sistemului, precum Octavian Molnar".

Votul de vineri este surprinzător şi în condiţiile în care Octavian Molnar a precizat, odată cu anunţul candidaturii, că va susţine fuziunea dintre Bursa de Valori Bucureşti şi cea din Sibiu, considerând că mărimea şi numărul investitorilor celor două Burse nu justifică existenţa lor separată.

Surse din piaţă ne-au spus că şeful de la "IFB Finwest" şi-a temperat discursul de prezentare în AGA de vineri, fuziunea dintre cele două burse nemaifiind prezentată ca o prioritate.

Pentru un loc în conducerea Bursei au mai candidat Valerian Ionescu, de la BCR, aflat pentru a treia ora în competiţia pentru acest post, şi Vergil Popescu, conferenţiar doctor.

Conducerea Bursei a revizuit ţinta de profit pentru 2009 la 7,87 milioane de lei

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti au mai aprobat, vineri, Bugetul de Venituri şi Cheltuieli rectificat pentru 2009, modificând în creştere ţinta de profit pentru acest an de la 1,5 milioane lei, la 7,87 milioane lei, potrivit unor surse din piaţă.

Acţionarii BVB au aprobat, de asemenea, situaţiile financiare pentru 2008 şi repartizarea profitului de anul trecut, de 10,6 milioane de lei, sub formă de dividende acţionarilor.

Valoarea unui dividend este de 1,3 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb