CONDUCEREA "SPIRU HARET": Înscrierile la "Spiru Haret" în acest an, în scădere cu 90%

CRISTINA MIHALAŞCU
Ziarul BURSA #Politică / 13 august 2009

"Nu ştim ce prevede raportul de control al Ministerului Educaţiei"

Deşi au trecut mai mult de şapte zile de când Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi-a încheiat raportul de control asupra Universităţii "Spiru Haret" (USH), instituţia de învăţământ nu ştie nici până astăzi ce conţine acel raport.

Cel puţin asta susţin reprezentanţii USH, în condiţiile în care minis­trul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a prezentat Guvernului, pe 8 august, raportul de control efectuat asupra Universităţii.

George Nicolau, purtătorul de cuvânt USH, a explicat: "Comisia care a efectuat controlul în cadrul instituţiei noastre a plecat după şapte zile fără să lase măcar un proces-verbal. Vrem raportul în forma scrisă, semnat de ministrul Ecaterina Andronescu. Mai departe, dacă Guvernul nu va face o analiză strictă a raportului, îl vom ataca în instanţă".

Universitatea "Spiru Haret" este acuzată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării că nu ar avea voie să desfăşoare examen de admitere şi licenţă la formele ID şi fără frecvenţă, pentru că nu are acreditare.

USH este acuzată şi că ar desfăşura o activitate didactică ineficientă, pentru că ar fi dat "diplome pe bandă", fără o evaluare atentă a fiecărui student în parte.

Printre neregulile descoperite de minister se află şi situaţia cataloagelor instituţiei, în care semnătura aceluiaşi profesor apare pentru aproximativ 10.000 de studenţi.

Consilierul rectorului Aurelian Bondrea, profesor Bică Gheorghe, a explicat că studenţii, la evaluarea semestrială, dau testele prin calculator şi sunt notaţi de către acesta, printr-o platformă electronică.

"La finalul testului, platforma înregistrează toţi studenţii din anul respectiv în ordine alfabetică, într-un catalog virtual, şi profesorul semnează în dreptul fiecărei note şi fiecărui student", a precizat profesorul.

Potrivit consilierului Bică Gheorghe, fiecare student se înregistrează cu codul numeric personal şi după ce îl recunoaşte, calculatorul îi generează varianta de test potrivită, astfel că rezultatul final nu poate fi fraudat.

Referitor la cei 207 studenţi absolvenţi ai sistemului Bologna de trei ani pentru specialitatea "Drept", care sunt nevoiţi să-şi reia examenul de licenţă din cauza numărului scăzut de credite, Bică Gheorghe a explicat că USH a respectat durata studiului de 4 ani.

Domnia sa a explicat: "USH s-a adaptat de la început procesului Bologna, cu excepţia dreptului, care a rămas la patru ani. Am prelungit tranzitoriu învăţământul juridic la patru ani până se va stabili norma. Cei 207 studenţi au zis că nu vor să renunţe la sistemul Bologna şi, în consecinţă, îşi asumă riscul".

Reprezentantul USH a lămurit şi problema cadrelor didactice, specificând că în cadrul Universităţii există 1200 de profesori titulari, iar raportul la învăţământul de zi este de un profesor la 38 de studenţi.

Deja au început să se vadă consecinţele scandalului iscat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, asupra ilegalităţii în care se presupune că îşi desfăşoară activitatea Universitatea particulară "Spiru Haret" (USH).

Potrivit reprezentanţilor "Spiru Haret", în sesiunea de admitere pentru anul universitar 2009/2010, s-au înscris "doar" 2.500 de persoane.

"Procesul de înscriere la admitere a scăzut cu 90%, dacă ţinem cont de faptul că anul trecut am avut 25.000 de studenţi, iar anul acesta s-au înscris numai 2.500", a declarat purtătorul de cuvânt al Universităţii, George Nicolau.

Reprezentanţii USH susţin că imaginea institutiei a suferit prejudicii de la începutul acestui scandalul şi iau în calcul ca, în viitorul apropiat, sa fie cerute daune materiale celor care ar fi vinovaţi de această situaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb