Conducerea spitalului din Deva, preluată de medici militari

M.A.
Miscellanea / 8 aprilie 2020

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru

Medici militari vor prelua conducerea spitalului judeţean din Deva, aşa cum s-a întâmplat la Suceava, a anunţat, astăzi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Decizia vine după ce managerul şi directorul medical de la spitalul au demisionat, ieri.

"Nu este încă situaţia de la Suceava. Poate fi, dacă nu rezolvăm în acest moment. Am avut un management care nu a făcut faţă şi lipsa de autoritate a făcut să avem parte de demisii. În acest moment am instalat în management medici militari", a spus Tătaru.

Tătaru a mai spus că tot personalul medical va fi testat, iar medicii şi asistentele care lucrează în spital nu vor mai merge acasă, ci vor sta la hotel.

"La spitalul din Deva în acest moment nu există circuite, iar dacă există nu sunt respectate. Avem de făcut o muncă care trebuie să înceapă cu personalul medical. Care a fost infectat, care, dacă a fost infectat, e în acest moment negativ şi poate continuă munca, care nu a fost testat, în ce stare este - şi va fi testat. Trebuie să vedem ce e cu personalul aflat în izolare, pe care şi-a luat-o fiecare cum a crezut, neexistând o anchetă epidemiologică făcută de DSP", a spus Tătaru.

"Vom testa tot ce înseamnă personal medical. Cei valizi vor efectua activitate medicală, în măsura în care vor accepta acest lucru, dar în regim de semiinstituţionalizare. Vor merge în hoteluri şi vor reveni dimineaţă. Cei care nu vor accepta - nu ne putem permite să reintroducem în spital, venind din oraş, acelaşi virus. Cei negativi pot veni la spital şi de la domiciliu", a mai spus Tătaru.

El precizat că managementul militar va rămâne la spitalul din Deva "doar cât este nevoie".

"În 3-4 săptămâni ne gândim la management civil care să preia şi să respecte toate condiţiile", a adăugat ministrul.

El a spus că recomandă ca la spitalul judeţean din Deva să fie internaţi doar pacienţi COVID, iar cei care nu sunt infectaţi să fie dirijaţi către alte spitale.

Întrebat cine nu şi-a făcut treaba, în condiţiile în care spitalul a devenit focar de coronavirus, ministrul a răspuns: "În acest moment nu pot spune că cineva şi-a făcut treaba, altfel nu mai eram eu aici".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. stie cineva...dulapul din deal nu a decorat si spitalul din deva ca pe cel de la suceava?....asa, ca sa citam din clasici...pe sistem....politic penelist.....urmeaza arad, brasov......toata managerimea girata de baroniada pdl-isto/pnl-ista.....

    Activitatea unor manageri şi directori de unităţi de sănătate scoate la iveală acum corupţia şi incompetenţa numeroaselor "elite" conducătoare ale sistemului de sănătate.

    Interesant ca domnii doctori, platiti cu 20000 pe luna, genii de felul lor, nu sunt in stare sa asigure un minim de organizare! Ba se mai si ciorovaiesc ca niste tate, de trbuie sa vina armata sa faca ordine cu ei! Si este foarte amuzant cand ameninta ei ca pleaca in strainatate daca i suparam!! Pai bai baieti, voi aveti impresia ca aia va cauta sa completati retete pe spaga? Nu, va cauta sa stati de garda la bolnavii de coronavirus! Ce ziceti, va bagati?

    1. sa vina in spania, aici au murit cativa doctori si cateva sute infectati, numarul celor care lucreaza in spilate sunt de cateva mii. nimeni nu demisioneaza chiar daca si astia se plang de lipsa echipamentului de baza iar salariul e undeva in jur de 53000 euro pe an

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb