CONFERINŢA AFACERI ÎN AGRICULTURĂ/ ION PĂUNEL, SINDICATULUI PRODUCĂTORILOR AGRICOLI OLT: "Odată cu accesarea fondurilor europene, fermierul a devenit antreprenor"

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 16 octombrie 2019

Ion Păunel, Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt

Ion Păunel, Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt

Odată cu accesarea fondurilor europene putem spune că fermierul din ţara noastră a devenit antreprenor, susţine Ion Păunel, Preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt. Prin numeroasele proiecte de fonduri europene, cum ar fi cele pentru fermele mici, pentru tinerii fermieri, pentru modernizarea exploataţiilor agricole, s-a dorit trecerea de la o agricultură de subzistenţă şi de semi-subzistenţă la o agricultură care nu va fi doar pentru consum, ci de producător pentru piaţă şi de aici rezultă acest spirit antreprenorial, a subliniat domnia sa.

Acesta a declarat: "Cele două alocări financiare - 2007-2013 şi 2014-2020 -, au început să fie pentru fermierii din ţara noastră afaceri în mediul rural. Pentru a face o afacere în mediul rural ai nevoie de o finanţare, cei care au venit cu această finanţare au fost colegii noştri din Europa, a fost un început mai greu iniţial. Aici trebuie să ne aducem aminte despre perioada când ne era foarte greu să absorbim fondurile europene şi a trebuit să apărem public în formele asociative, mass-media, insituţii de stat, pentru a promova şi pentru a spune ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene şi ce înseamnă de devii antreprenor în mediul rural".

Preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt consideră că gradul de îmbătrânire a cetăţenilor din mediul rural creşte alarmant, iar în acest caz trebuie să acţionăm cu politici în favoarea şi sprijinul fermierilor. Din această cauză, fondurile europene au o linie dedicată instalării tinerilor fermieri, atât în cele două exerciţii financiare. cât şi pe cele următoare.

Ion Păunel a declarat: "Suma care va fi alocată tinerilor fermieri va creşte către 100.000 de euro, deoarece fondurile alocate anterior au fost insuficienţi pentru dezvoltarea unei ferme. Sindicatul nostru cere, printre altele, ca tinerii fermieri care nu vor fi depăşit vârsta de 40 de ani când se va deschide noul plan naţional strategic să poa-tă beneficia de o realocare până la 100.000 de euro. De asemenea, ne dorim în continuare sprijinirea fermelor mici şi simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor. Ne dorim o revonversie dedicată viţei de vie, dar şi a serelor şi solariilor. Ţara noastră are nevoie de spaţii protejate, are nevoie să producă hrană sănătoasă şi are nevoie să acopere dorinţa consumatorilor de a consuma produse naturale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb