CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ, EDIŢIA A III-A / AURORA NEGRUŢ, MINISTERUL ENERGIEI: "Evoluţia companiilor energetice pe bursă a fost una bună"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 septembrie 2015

"Evoluţia companiilor energetice pe bursă a fost una bună"

Deşi evoluţia companiilor energetice listate la bursă este una bună, piaţa de capital din ţara noastră nu este sigură, opinează Aurora Negruţ, director în cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri.

Doamna Negruţ a menţionat că, mai ales în prima parte a anului bursier, când au fost acordate dividende, pe piaţa de capital au avut loc fluctuaţii mari.

"Nuclearelectrica, Romgaz şi Electrica au suscitat interesul investitorilor de pe piaţa de capital românescă şi de pe cea internaţională, în unele cazuri înregistrându-se suprasubscrieri şi de cinci ori", a mai spus domnia sa.

Reprezentantul ministerului de resort a subliniat că, urmare a listării companiilor din domeniu, acţionarii minoritari au avut posibilitatea să propună persoane competente în conducere, unele societăţi obţinând creşteri în rezultatele financiare.

Aurora Negruţ a ţinut să menţioneze că listarea companiilor energetice pe bursă a avut ca obiective principale maximizarea veniturilor la buget, atragerea investitorilor în respectivele societăţi, acordarea posibilităţii investitorilor privaţi să participe la management, creşterea competitivităţii operaţionale, finanţarea prin piaţa de capital şi creşterea vizibilităţii societăţilor energetice pe bursă.

Activitatea companiilor de profil este afectată de evoluţia preţului electricităţii, susţine doamna Negruţ, apreciind că rezultatele unor societăţi precum Romgaz sunt influenţate de schimbările climatice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb