CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ, EDIŢIA A III-A / REMUS VULPESCU, VULCAN SA: "Statul ar trebui să se limiteze la colectarea taxelor şi întocmirea de strategii"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 septembrie 2015

"Statul ar trebui să se limiteze la colectarea taxelor şi întocmirea de strategii"

Statul nu ar trebui să mai intervină în managementul companiilor publice şi să se rezume doar la colectarea de taxe şi impozite şi întocmirea de politici şi strategii, nu şi la administrarea companiilor, consideră Remus Vulpescu, directorul general al societăţii Vulcan SA, aflată în insolvenţă. "În acest moment, nu avem tehnocraţii necesari, într-un număr minim, care să spargă gheaţa", a spus domnul Vulpescu, opinând că abordarea pe care o au unele companii private, respectiv să solicite ajutorul statului, este una "falimentară".

Domnia sa a declarat: "Eu nu cred că este o soluţie ca mediul privat să pună presiune pe stat. Consider că aceste abordări, de genul «statule, dă-mi bani», sunt falimentare".

Remus Vulpescu a dat exemplu situaţia Vulcan SA, care s-a stabilizat, compania urmând să lanseze, în această toamnă, o gamă de cazane pentru cogenerare (producţie simultană de electricitate şi agent termic) pe bază de biomasă. Cifra de afaceri a societăţii vine, în proporţie de 85%, din contractele încheiate cu ţările din nordul Europei, a mai precizat domnul Vulpescu, adăugând: "Am reuşit să spargem gheaţa îndeosebi în ceea ce priveşte dependenţa faţă de statul român".

Remus Vulpescu nu este de acord nici cu intrarea bursei de energie sub conducerea ministerului de resort. În opinia domniei sale, cel mai bine ar fi ca acţionariatul OPCOM să fie diversificat, pentru că bursa este un loc liber, unde trebuie să aibă acces toţi actorii.

În opinia şefului de la Vulcan, o strategie corectă de dezvoltare a ţării ar trebui să vină dintr-un mediu nepolitizat, pentru o perioadă de 20 de ani, domnia sa considerând că un astfel de program nu trebuie întocmit de miniştri.

"Ar fi foarte bine dacă s-ar putea întâmpla să vedem un stat care să se limiteze la colectarea de taxe şi impozite, cu politici făcute la nivel de ţară, nu la nivel de ministru", a precizat domnia sa.

Jucătorilor din ţara noastră, dar şi celor de pe piaţa internaţională, Remus Vulpescu le transmite "să nu-şi mai revizuiască planurile de investiţii multianuale din cauză că preţul petrolului a scăzut": "Un impact al preţului la care este tranzacţionat petrolul pe bursă asupra posibilităţii de a investi există, dar nu este unul important. Important este impactul pe 10-15 ani, nu pe termen scurt. În sectorul petrolului, este o lipsă de bani, nu de cerere".

Domnia sa subliniază că sectorul plasticului nu s-a redus şi că drumurile se construiesc în continuare din bitum, aşa cum în aviaţie se utilizează tot kerosen, la baza tuturor acestor industrii stând petrolul, ca materie primă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb