CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ DE DIALOG PUBLIC-PRIVAT / EXCELENŢA SA ARTHUR MATTLI, AMBASADORUL CONFEDERAŢIEI ELVEŢIENE ÎN ROMÂNIA: "Nu putem avea dezvoltare economică dacă nu ne protejăm activele şi afacerile"

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 iunie 2019

"Nu putem avea dezvoltare economică dacă nu ne protejăm activele şi afacerile"

Infrastructura cibernetică este esenţială pentru funcţionarea economiei, dar şi a guvernului, incluzând finanţele, sistemele bancare, transport, sănătate, servicii de comerţ, energie şi multe altele, a afirmat, ieri, Excelenţa Sa Arthur Mattli, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România.

Excelenţa SA a declarat: "Nu o să existe niciun fel de dezvoltare economică dacă nu ne protejăm activele şi afacerile. Comunitatea cibernetică are responsabilitatea de a trage un semnal de alarmă privind lipsa încrederii şi aplicarea globală a legii, a luptei împortiva criminalităţii cibernetice".

Economia se bazează din ce în ce mai mult pe infrastructuri cibernetice şi pe sisteme informatice, fiind astfel predispusă la diverse riscuri fără o protecţie din acest punct de vedere, a precizat Ambasadorul Elveţiei.

Excelenţa Sa Arthur Mattli a subliniat importanţa limitării atacurilor cibernetice asupra infrastructurilor informatice şi a nevoii de cooperare dintre sectorul public şi cel privat pentru înlăturarea acestei vulnerabilităţi.

Totodată, Excelenţa Sa a adăugat: "Sunt de acord că ceea ce era valabil în 1998, când preşedintele Statelor Unite de atunci, Bill Clinton, a avut o iniţiativă legată de infrastructură şi protecţie, este valabil cu atât mai mult astăzi. Intenţia preşedintelui a fost să se ia toate măsurile pentru a imputa această problemă şi a limita atacurile fizice şi cibernetice asupra infrastructurilor informatice în special. Preşedintele şi experţii de atunci erau prea optimişti că vor găsi o rezolvare pentru această problemă. Din păcate ştim că astăzi nu există o rezolvare rapidă".

Totodată, Ambasadorul Elveţiei a subliniat faptul că decretul dat de Bill Clinton evidenţia nevoia de cooperare dintre sectoarele publice şi private pentru înlăturarea vulnerabilităţilor, care cere un efort coordonat atât al guvernului, cât şi al sectorului privat.

Excelenţa Sa a precizat: "Astăzi se pune întrebarea cine ajută pe cine? Ajută sectorul privat guvernul sau invers? Cred că ambele trebuie să se întâlnească la jumătatea drumului şi trebuie să se ajute reciproc".

Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România a subliniat importanţa Elveţiei în domeniul securităţii cibernetice: "Elveţia este numărul unu atunci când este vorba de administratrea activelor şi averilor. Avem cele mai numeraose conferinţe, săptămânal au loc la Geneva 50 de conferinţe şi vrem să protejăm toţi participanţii şi fluxul de informaţii. Prin vămile noastre trec mai multe documente decât administrează China şi mai mult de un milion de oameni pe zi. Acest lucru este posibil pentru că am investit foarte mult în sistemele informatice şi trebuie să le protejăm".

Excelenţa Sa Arthur Mattli a mai adăugat că Elveţia are o responsabilitate deosebită şi trebuie să fie la înălţimea sarcinii sale şi să îşi protejeze nu numai economia proprie, ci şi cea internaţională, ţinând cont de importanţa comerţului de mărfuri şi a activeleor sale, dar, totodată, de rolul important pe care îl joacă în diplomaţa internaţională.

Elveţia are un ecosistem cyber în Geneva, institute cibernetice în Laussane şi Zurich, care sunt importante vârfuri în domeniul cibernetic.

Totodată, Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene a subliniat fatul că societăţile care acţionează global trebuie să fie conştiente de importanţa securităţii cibernetice şi trebuie să interacţioneze unele cu altele pentru a exista un model comun de a asigura afacerea şi infrastructura IT.

Excelenţa Sa a ţinut să precizeze că pe data de 10 iunie, împreună cu Camera de Comerţ a Elveţiei va organiza, la Bucureşti, un eveniment cu specialişti de vârf pe tema blockchain.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb