CONFERINŢA NAŢIONALĂ CYBERSECURITY / RODICA TUCHILĂ, ARB: "Pentru acordarea creditelor online trebuie îndepărtate unele bariere legislative"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 15 iunie 2016

"Pentru acordarea creditelor online trebuie îndepărtate unele bariere legislative"

Tehnologia crează oportunităţi, dar şi provocări, susţine Rodica Tuchilă, director în cadrul Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), care subliniază că, în prezent, băncile lucrează cu o nouă generaţie de clienţi, obişnuiţi să utilizeze în mod nativ Internetul.

Domnia sa a adăugat că, acum, există, printre altele, oportunitatea de efectuare a plăţilor online, de creare a anumitor servicii şi de acordare a creditelor online. Această ultimă ţintă se află, însă, la început, întrucât trebuie analizată legislaţia din domeniu şi îndepărtate unele bariere legislative. În aceste condiţii, nu există un termen până la care ar putea exista un astfel de serviciu de acordare a creditelor prin mediul online.

Doamna Tuchilă a mai spus că va trebui ca procedurile de business să fie redefinite, fiind necesare programe naţionale pentru informarea clienţilor.

"Suntem preocupaţi de Legea securităţii cibernetice şi vrem să fim implicaţi în procesul de elaborare a normelor de aplicare", a mai declarat reprezentantul ARB, adăugând: "Evoluţia rapidă a tehnologiei schimbă în mod structural industria serviciilor financiar-bancare. Au apărut schimbări importante în comportamentul şi cerinţele consumatorilor de servicii financiar-bancare. Printre noile oportunităţi în domeniul acestor servicii se află cele efectuate prin Internet şi mobil, prin reţele sociale, mandatele electronice de debitare directă, factura electronică etc".

Rodica Tuchilă a evidenţiat că, în Ghidul emis de Autoritatea Bancară Europeană, sunt stabilite cerinţe minime în domeniul securităţii plăţilor pe Internet: "Ghidul defineşte cerinţele minime comune pentru serviciile de plăţi prin Internet, indiferent de dispozitivul de acces utilizat: carduri - execuţia plăţilor cu carduri prin Internet, inclusiv plăţi virtuale, cum ar fi înregistrarea datelor de plată cu cardul pentru a fi utilizate în soluţiile de tip portofel electronic; transfer credit - execuţia transferurilor credit prin Internet; e-mandate - emiterea şi modificarea mandatelor electronice de debitare directă; e-money - transferul banilor electronici între două conturi e-money prin Internet".

Directorul din ARB a subliniat că, la nivelul sistemul bancar din ţara noastră, se urmăreşte crearea unor practici comune, un dialog şi o colaborare cu specialişti ai instituţiilor cu responsabilităţi şi atribuţii în domeniul securităţii informatice, preocuparea de a contribui la completarea cadrului legislativ în domeniu şi pentru crearea unui sistem de tip CERT la nivelul sistemului, informarea clienţilor bancari referitor la tipologiile de fraude cel mai des întâlnite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb