CONFERINŢA VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI EDIŢIA A V-A / LUDWIK SOBOLEWSKI, BVB: "Să nu luăm măsuri care să ne ducă înapoi cu mai mulţi ani"

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 septembrie 2016

"Să nu luăm măsuri care să ne ducă înapoi cu mai mulţi ani"

"Liberalizarea completă a tranzacţiilor OTC ar compromite obiectivele noastre"

Avem lucruri foarte importante de făcut pentru piaţa de capital, însă trebuie să fim foarte atenţi, să nu luăm măsuri care să ne ducă înapoi cu mai mulţi ani, declară Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), menţionând: "Nu tot ce se poate face din punct de vedere teoretic, se poate implementa cu succes".

Domnia sa adaugă că există o strategie pentru dezvoltarea pieţei noastre de capital, însă doar o strategie "nu este suficientă".

"Avem o strategie, ea trebuie să fie inteligentă, specială, care să ducă lucrurile mai departe", afirmă domnul Sobolewski, subliniind că piaţa noastră de capital are nevoie atât de investiţii individuale, cât şi de listări noi de companii.

Pe de altă parte, oficialul BVB menţionează că liberalizarea completă a tranzacţiilor directe în regim extrabursier de tip OTC (over-the-counter) nu ar duce la creşterea lichidităţii pe Bursa de Valori Bucureşti, dar ar compromite toate obiectivele urmărite.

"Avem nevoie de investitori individuali, avem nevoie de campanii noi pentru listare, vizăm trecerea României la statutul de piaţă emergentă, vrem să avem contraparte centrală, investitori cu nivel decent de educaţie financiară. Întrebarea este: există o decizie care, în cazul în care ar fi luată, ar fi în detrimentul tuturor acestor obiective? Da! Să permitem liberalizarea totală a tranzacţiilor OTC", avertizează domnul Sobolewski.

Directorul BVB subliniază că în ţara noastră sunt permise tranzacţiile de acest tip, deşi unii susţin contrariul.

"Nu este adevărat că România nu permite tranzacţiile OTC şi nici că alte ţări din regiune permit tranzacţiile OTC fără limită. Există, însă, ţări care nu permit tranzacţii OTC", spune oficialul BVB.

Potrivit afirmaţiilor sale, eliminarea condiţiilor privind tranzacţiile OTC nu va conduce la creşterea lichidităţii în piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb