CONFLICTUL DIN UCRAINA SUA impun noi sancţiuni faţă de Rusia

Alexandru Costea
Internaţional / 11 martie 2015

Printre persoanele sancţionate se află şi Alexandr Dughin

----------

Actualizare 19:06 UE va prelungi sancţiunile existente împotriva Rusiei cu 6 luni

Statele membre UE au convenit azi prelungirea până pe 15 septembrie a sancţiunilor adoptate împotriva a 150 de oficiali ruşi sau lideri separatişti ucraineni şi a 37 de companii ruse ori din Crimeea, transmite agenţia EFE, citând surse comunitare.

Potrivit Agerpres, statele UE au exclus, deocamdată, posibilitatea instituirii de noi sancţiuni contra celor responsabili pentru destabilizarea Ucrainei.

Decizia a fost adoptată la reuniunea reprezentanţilor permanenţi ai celor 28 de state membre (COREPER) şi urmează să fie validată la Consiliul European de săptămâna viitoare.

Măsurile constau în restricţii de viză şi îngheţarea conturilor unor persoane şi companii, pe lista de sancţiuni regăsindu-se inclusiv vicepremierul rus Dmitri Rogozin, alţi oficiali din anturajul preşedintelui Vladimir Putin şi aşa-numitul premier al Crimeii, Serghei Axionov.

Chiar şi ţările ce susţin o linie mai dură faţă de Moscova consideră că nu este momentul să se facă un pas înainte cu sancţiunile, prioritatea în prezent fiind implementarea acordurilor de la Minsk, au declarat agenţiei EFE surse comunitare neprecizate.

Agenţia spaniolă de presă aminteşte că printre statele care au cerut măsuri mai ferme faţă de Rusia se numără Polonia, Marea Britanie şi ţările baltice, la cealaltă extremă situându-se cele din zona mediteraneană, în timp ce Franţa şi Germania, care au mediat acordul convenit pe 12 februarie la Minsk, doresc de asemenea să se lase în continuare o marjă pentru negocieri înainte de a se trece la măsuri mai severe. În plus, în Germania există un lobby industrial foarte puternic ce se opune sancţiunilor, au mai indicat sursele citate.

---------

Statele Unite au anunţat, azi, noi sancţiuni legate de conflictul din Ucraina care vizează separatiştii din estul ţării, o bancă rusească şi foşti miniştri din precedentul guvern de la Kiev, transmite AP.

Printre persoanele sancţionate se află şi Alexandr Dughin.

Astfel, opt responsabili din regiunea separatistă Doneţk şi Russian National Commercial Bank, activă în regiunea Crimeea după anexarea peninsulei de către Rusia au fost adăugate la lista neagră americană.

Trei foşti demnitari ai preşedintelui demis Victor Ianukovici, printre care fostul sau premier Mykola Azarov, sunt de asemenea vizaţi de aceste noi sancţiuni care îngheaţă eventualele averi ale acestora în SUA şi interzic americanilor să aibă relaţii de afaceri cu ei.

Aleksandr Dughin, considerat ideologul lui Vladimir Putin şi promotorul neo-eurasianismului, este un politolog şi filozof rus cunoscut pentru teoriile sale despre învierea unui imperius rus care să reziste intereselor nord-atlantice, simpatizant al multor idei fasciste şi apropiat al Kremlinului şi armatei ruse. Este cunoscut pentru cartea sa "Bazele geopoliticii" şi un ideolog vocal al revirimentului imperialist rus prin mişcările politice pe care le-a fondat sau organizat, precum Partidul Bolşevic Naţional, Frontul Bolşevic Naţional sau Partidul Eurasia.

Filozoful rus este liderul Mişcării Eurasiatice şi unul dintre fondatorii Clubului Izborsk, think-tank-ul care uneşte şi sincronizează eforturile ideologilor conservatori din Rusia.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb