Connections decide acordarea de dividende pentru 2023 şi anunţă estimările financiare 2024

A.F.
Companii / 16 aprilie

Bogdan Florea, Fondator & Co-CEO Connections

Bogdan Florea, Fondator & Co-CEO Connections

Connections (CC), companie de transformare digitală listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, a publicat recent bugetul pentru anul 2024 şi priorităţile pentru anul în curs. Compania a decis acordarea de dividende pentru anul fiscal încheiat şi a dat startul pregătirilor interne pentru trecerea pe piaţa reglementată a bursei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, pentru 2024, Connections estimează venituri totale de 122 de milioane lei, adică o creştere accelerată de 49% vs bugetat 2023, şi un profit net de 8.8 milioane de lei (creştere de 57% vs. bugetat 2023), cu concentrare pe creşterea EBITDA.

"2023 a fost cel mai bun an din istoria companiei, cu depăşiri semnificative ale tuturor rezultatelor estimate iniţial. Creşterile de trei cifre ne-au adus proiecte de mare amploare, pe care le avem astăzi în desfăşurare şi au confirmat capacităţile şi relevanţa Connections în categoria digitalizării sectorului public din România. Continuăm creşterea în ritm sustenabil, pentru a asigura o dezvoltare sănătoasă şi echilibrată, iar în 2024 punem accentul pe dezvoltarea liniei noastre de software development şi integrare de tehnologie. Principalii contribuitori la cifra de afaceri de anul acesta sunt diviziile Service Delivery, respectiv Software Development & Outsourcing, cu venituri estimate la 35 milioane de lei, respectiv 87 milioane de lei.", spune Bogdan Florea, Fondator & Co-CEO Connections.

Organizaţia mizează pe o creştere a veniturilor diviziei Software Development susţinută atât prin dezvoltarea unor proiecte consistente din sectorul public, cât şi prin extinderea portofoliului său de soluţii specializate. Divizia va marca, estimativ, o creştere medie compusă de 60%, în timp ce linia Service Delivery va avea o creştere estimată la 3%, fiind însă în continuare o sursă semnificativă de venituri şi un pilon strategic pentru Connections.

Principalul ţinta pentru anul în curs o reprezintă companiile din mediul de business privat, pentru a asigura un portofoliu echilibrat de clienţi, respectiv creşterea profitabilităţii, care să genereze valoare sporită pentru investitori.

"Planurile noastre pentru 2024 se concentrează pe patru piloni esenţiali: parteneriate tehnologice strategice, digital marketing pentru creşterea vizibilităţii, vânzări consultative pentru înţelegerea nevoilor clienţilor şi dezvoltarea de soluţii inovatoare pentru sectorul public. Suntem încrezători că rezultatele anului în curs vor consolida poziţia noastră de piaţă şi ne vor permite, aşa cum avem în plan, să acordăm în fiecare an dividende, corelate cu realităţile financiare ale momentului.", menţionează Radu Marcu, co-CEO Connections.

Pe lângă iniţiativele de dezvoltare, compania îşi propune să se concentreze la nivel intern pe consolidarea structurii de guvernanţă corporativă şi dă startul pregătirilor pentru trecerea pe piaţa principală. Primul demers planificat este extinderea Consiliului de Administraţie cu două locuri, măsură care va aduce bordului o expertiză diversificată şi va îmbunătăţi procesele de luare a deciziilor în cadrul companiei.

"Avem, astăzi, o guvernanţă corporativă net superioară momentului listării, procese şi proceduri care se maturizează şi ne vor impune o conduită de business mult mai riguroasă în următorii 3-5 ani. Pentru accesarea pieţei principale a Bursei de Valori Bucureşti şi pregătirea pentru trecerea la raportări IFRS, suntem hotărâţi să ne aliniem la cele mai înalte standarde şi să dezvoltăm o imagine financiară transparentă. Accentul nostru va fi pus pe sustenabilitate pe termen lung şi pe generarea constantă de valoare atât pentru acţionari, prin rezultatele de business, cât şi pentru clienţi, prin calitatea ridicată a proiectelor pe care le livrăm", adaugă Bogdan Florea, Fondator & Co-CEO Connections.

În baza performanţelor financiare anterioare, Connections a decis recent să facă repartizarea de dividende în cuantum total de 3.300.000 lei din profitul net al societăţii pentru anii financiari 2022 şi 2023, de care vor beneficia acţionarii înregistraţi în registrul acţionarilor la data de 26.04.2024, proporţional cu cota de participare la capitalul social vărsat. Valoarea brută a dividendului este de 0.2522 lei/acţiune, iar data plăţii dividendelor prin intermediul Depozitarului Central este 21.05.2024.

Politica de dividende Connections are în vedere distribuirea constantă de beneficii către acţionari, în funcţie de disponibilităţile şi nevoile de cash din fiecare an şi corelat cu creşterea profitului.

Anul 2023 a marcat o creştere excepţională, compania evidenţiindu-se prin rezultate financiare impresionante şi consolidarea poziţiei sale ca lider de piaţă în proiecte complexe de digitalizare. Principalele realizări financiare includ o cifră de afaceri în creştere cu 203%, atingând suma de 177 de milioane de lei, şi un profit net în creştere cu 162%, ajungând la 11 milioane de lei.

Raportul complet privind rezultate financiare 2023 auditate şi bugetul pentru 2024 poate fi consultat aici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb