Conpet - profit în scădere cu 13,6%, în prima jumătate a anului

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 10 august 2023

Conpet - profit în scădere cu 13,6%, în prima jumătate a anului

Creşterea tarifelor a fost contrabalansată de cantitatea mai mică de produse transportate

Conpet Ploieşti (COTE) a raportat, pentru primul semestru al anului, un profit net de 29,5 milioane de lei, cu 13,6% sub cel din primele şase luni ale anului trecut, în timp ce veniturile din exploatare s-au majorat cu 1,4%, la 264,4 milioane de lei, conform raportului transportatorului de produse petroliere publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pe de altă parte, compania şi-a bugetat un profit net 22,2 milioane lei pentru primul semestru, ceea ce înseamnă că emitentul şi-a depăşit cu 32,7% estimările făcute în primăvară.

Veniturile din serviciile de transport s-au ridicat la 240,1 milioane lei, cu 3,5% peste cele din primele şase luni ale anului trecut, 73% provenind din serviciile de transport subsistem ţară, restul fiind transport subsistem import.

Tarifele pentru serviciile de transport intern au fost de 117,95 lei, cu 12% peste cele de anul trecut. În schimb, cantitatea totală de produse transportate a scăzut cu 10,5%, până la 3,06 milioane tone, în condiţiile reducerii cu 4,5% a cantităţii transportate pe subsistemul de transport ţară şi cu 15,6% a celei transportate pe subsistemul import.

Cheltuielile de exploatare aferente primului semestru al anului au crescut cu 4,1% faţă de cele din aceeaşi perioadă a anului 2022, de la 224,3 milioane lei la 233,4 milioane lei. "Creşterea cheltuielilor de exploatare a fost determinată în principal de creşterea cheltuielilor cu cota de modernizare, a cheltuielilor de personal, a amortizării şi a cheltuielilor cu transportul pe calea ferată", se menţionează în raport.

În aceste condiţii, Conpet a raportat un profit din exploatare de 30,9 milioane lei, cu 15,2% sub cel din primele şase luni ale anului trecut, în vreme ce din activităţile financiare compania a avut un rezultat pozitiv de aproape 3,7 milioane lei.

Conpet deţine o poziţie de monopol în piaţa transporturilor de ţiţei prin conducte, OMV Petrom fiind cel mai important client al său. Statul Român, prin Ministerul Energiei, are 58,72% din acţiunile transportatorului de produse petroliere, a cărui valoarea de piaţă se ridică la aproape 650 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. La TEL, revocarea unuia din directorat in 2021, inainte de scadenta mandatului, genereaza despagubiri in valoare de 2.25 mil lei. Ca sa vezi cam ce indemnizatii au somitatile astea care se muta de la o societate de stat la alta, neavand aproape nimic in comun cu obiectul lor de activitate. Toate sunt politice.

    1. Așa este

      Corect

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb