Consilierul lui Zelenski: "20.000 de copii au fost luaţi cu forţa de Rusia"

Consilierul lui Zelenski: "20.000 de copii au fost luaţi cu forţa de Rusia"

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 8 aprilie 2023

Amal Clooney, soţia actorului George Clooney, o avocată binecunoscută care este specializată în drepturile omului, a vorbit cu Andrii Iermak, şeful de cabinet al preşedintelui Ucrainei, despre protejarea copiilor ucraineni şi tragerea la răspundere a Rusiei pentru presupusele sale crime de război comise împotriva lor, relatează CNN, conform News.ro.

"Numai conform datelor oficiale, cel puţin 20.000 de copii au fost scoşi cu forţa de către armata rusă din teritoriile ocupate temporar (în Ucraina), fiind separaţi de părinţii lor şi plasaţi cu forţa în familii ruseşti", a declarat Iermak într-o postare pe Telegram. "Propriii lor părinţi nu au nicio idee despre unde sunt copiii lor sau ce s-a întâmplat cu ei", a adăugat oficialul.

Iermak a scris apoi pe Twitter că a vorbit cu Amal Clooney despre importanţa sprijinului juridic în cazul copiilor deportaţi.

El a subliniat că pentru Ucraina este important ca toţi copiii deportaţi să fie aduşi înapoi, iar "criminalii ruşi" să fie traşi la răspundere.

Kievul va dezvolta noi metode pentru a proteja drepturile copiilor şi pentru a preveni viitoarele încercări de a le face rău, dă asigurări oficialul ucrainean.

Vladimir Putin este acuzat de Curtea Penală Internaţională de crime de război pentru deportarea a mii de copii ucraineni în Rusia şi pentru operarea unei reţele de tabere în care copiii au fost supuşi la "reeducare politică".

La rândul ei, Amal Clooney şi-a reafirmat sprijinul pentru Ucraina. Fundaţia Clooney pentru Dreptate - pe care avocata specializată în drepturile omului a fondat-o împreună cu soţul ei, actorul american George Clooney - a anunţat că va "lucra pentru a promova responsabilitatea şi a face dreptate pentru victimele crimelor internaţionale comise de Rusia în Ucraina".

Oficialul ucrainean i-a mulţumit lui Amal Clooney pentru sprijin, făcând referire la un discurs pe care aceasta l-a ţinut în Consiliul de Securitate al ONU la scurt timp după ce Rusia a lansat invazia sa la scară largă în Ucraina, în februarie 2022. "Oamenii din Ucraina ştiu despre sprijinul dumneavoastră şi îl apreciază foarte mult. Mulţi oameni au auzit discursul dvs. şi tot ce aţi spus despre război şi despre ucraineni. Acest lucru este extrem de important, cu adevărat", a declarat Iermak.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. Interesant ca NiCI O MAMA din 20 000 nu revendica copilul,

    foarte jenant ptr. media de propaganda occidentala  

    1. Interesant CA STII ca NICI O MAMA din 20 000 nu revendica copilul

      foarte jenant ptr. un trol ce foloseste romana in media de propaganda occidentala  

      Ai putea ști și tu, habarnistule ! Nu să te ocupi de ... troli !? ...

      EXCELENTĂ ȘI AUTENTICĂ CONSTATARE . BRAVO !

      Daca era o singura mama cu copilul rapit,

      media occidentala ar arata 100 de zile NON-STOP,

      MAREA DRAMA a mamei eroine din Ucraina 

      ...ma gand ce tam-tam a facut presa occid prin 1990 in jurul maltratatului maghiar din Transilvania, personaj ce era român, de fapt!...

      P.S. Si oare cum/ de unde se cunoaste nr copiilor... ...?!

      Madam Belova, eroina rusoaica, mama mamelor rusesti, se ocupa de deportarea copiilor ucrainieni cu mult zel sovietic dar nu poate oferi o lista cu copii deportati.

      E putinica saraca, de atata iubire sufocanta de semeni nici nu mai stie cati a "ajutat" 

      Pai NAZISTII Ukrainieni,tin PRIZONIERI cateva milioane de ROMANI,UNGURI,SLOVACI si RUSI,si ei vorbesc de FUNIE in CASA SPANZURATULUI.? MARS MA.!

      astazi ucrainienii au recuperat cateva zeci de copii, mamele lor ii cautau de mult timp

      rusii au mintit ca ii duc intr-o tabara in Crimeea pentru doua saptamani 

      apoi i-au mintit pe copii ca parintii lor nu ii mai vor si i-au tinut luni de zile

      asta e lumea ruseasca, un ghem de minciuni ce pica una cate una 

    MARE ȘI JENANTĂ MINCIUNĂ ! NU VĂ CRAPĂ OBRAZUL DE RUȘINE ?

    Partidul balerinei SOSOACA si partidul AUR condus de MARELE BLOND GEORGE SIMION rebuie scoase in afara legii . Patriotii romani voteaza aliana USR-REPER- FORTA DREPTEI !

    1. SUNTETI MEMBRU AL UNUIA DT ACESTE PARTIDE? EU IMI IUBESC MULT TARA. DELOC ALIANTA PREFER DE DVS. NU PREA IUBESC NICI ALTELE, INSA! FACETI PROPAG ELECTORALA?

      PATRIHOTII din cele trei asazis partide de dreapta,sunt cei mai mari DUSMANI ai ROMANIEI si ROMANILOR,LA BUG cu ei cat mai exista inca MOLDOVA.!

    Este posibil.

    Insa daca au ramas orfani in urma razboiului dintre Zelenski si Putin, daca Zelenski sau Putin, cu armele si armatele lor, le-au ucis parintii, le-au lovit casele, le-au distrus scolile, in razboiul acesta dement, atunci a fost justificata actiunea.  

    Ce, trebuiau lasati sa moara de foame de frig printre ruinele, pe stazi sau pe campuri ca niste caini? Ori lasati sa fie impuscati, loviti de rachete, drone, de bombele sa fie calcati de tancuri si..  

    Daca Zelenski si consilierii ar fi fost interesati de copiii Ucrainei, de viata, sanatatea si viitorul lor, nu se aventurau in acest macel si negociau cu Putin inainte.  

    Cum oare de Rusia nu a atacat Ucraina lui Kravciuc, a lui Kucima, a lui Ianukoci, Iuskenco? Oare daca Ucraina ar fi fost condusa de Iuscenko, Rusia ar mai fi atacat? Nu desigur.  

    Zelenski este principalul vinovat in fata copiilor Ucrainei.  

    Asa ca daca vreti sa faceti ceva pentru copiii Ucrainei, opriti razboiul cu orice pret. Ca nimic nu este vesnic pe pamant

     

    1. Ti-au dictat textul duo-ul de penali putin-belova?

      Adica rusii dau foc ucrainei desi i-au garantat securitatea, omoara si distrug orase cu covoare de bombe dar ei sunt partea buna pentru ca deporteaza orfanii ucrainei? E noua varianta a pompierului piroman? 

      Copiii merită un viitor fără Rusia. :))))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb