Consiliul Bursei, nevoit să-şi discute propria revocare

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2011

Consiliul Bursei, nevoit să-şi discute propria revocare

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti, întrunit, ieri, în şedinţă, a discutat rezultatele la nouă luni, precum şi modul de funcţionare a executivului.

Boardul a agreat de principiu convocarea Adunării Acţionarilor, cu subiectul revocării Consiliului de Administraţie, conform cererii depuse pe 10 noiembrie de un grup de acţionari, chiar dacă, formal, cererea prezintă unele aspecte discutabile din punct de vedere al validităţii.

Consiliul a cerut executivului să demareze procedurile pentru înaintarea unei cereri formale de convocare a AGA, care să fie aprobată, formal, în şedinţa programată pentru joi, 24 noiembrie. În cazul în care ar fi aprobată convocarea, atunci AGA însăşi ar trebui să aibă loc ori înainte de Crăciun, ori până pe 8 ianuarie.

Consiliul Bursei a votat ca în AGA proiectată să fie inclus pe ordinea de zi subiectul votului cumulativ.

Cei şapte acţionari, care au cerut revocarea consiliului şi care deţin cumulat 9,41% din operatorul de piaţă, sunt Fondul de Pensii adminis-trat de ING, Fondul de investiţii ING International Romanian Equity, SSIF Intercapital Invest, Ifond Financial, Unicredit CAIB, BCR şi Erste Bank.

Actualul Consiliu de Administraţie al Bursei a fost ales în februarie 2010 şi este format din preşedintele Stere Farmache, Ciprian Zah, Mircea Botta, Siminel - Cristian Andrei, Octavian Molnar, Grzegorz Konieczny, Lucian Isac, Ionel Uleia şi Cosmin Gheorghiu.

Grzegorz Konieczny, administratorul Fondului Proprietatea, a fost declarat incompatibil cu funcţia de administrator, de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, după ce iniţial fusese validat.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Aminarea discutarii/aprobarii convocatorului pentru 24 Noiembrie, face parte din scheme de acum clasica a Dlui Farmache de a convoca AGA, in timpul sarbatoirilor de iarna.In acest fel actionarii, vor prefera sa dea procuri altor actionar si astfel sa evite revocarea actualului CA.Desi actualmente CA, nu mai reprezinta decit mai putin de 10 % din actionari, cramponarea de fotoliile din CA, depaseste cu mult bunul simt si interesele actionarilor.Acest CA, in frunte cu Dl.Stere Farmache este rodul exclusiv al masinatiunilor lui Dlui Daniel Tepes, Ciprian Zah, Octavian Molnarsi restul care nici nu merita a fi mentionati.Ca fapt divers, Dl. Daniel Tepes acest "stilp" al pietei mondiale de capital, si-a inchis firma de brokeraj, saptamina trecuta.Partea 'hazlie" a situatiei, este, ca nici Dlor Bota si Andrei, nu le convine situatia,In cazul unor noi alegeri, exista posibilitatea, ca nici ei sa nu mai intre in noua componenta a CA.Ca efect, ar putea aparea surprinzatoarea situatie, in care, in bloc, actualii dusmani, sa devina "frati de cruce"...Pupat Piata Independentii...Sper sa nu avem noi dreptate!

    1. Sa ne lase.

    DE ce să fie doar inclus pe ordinea de zi a AGA subiectul votului cumulativ ?

    Vreti sa mai incercati niste negocieri de culise ?

    Daca va dati "corporatisti" puneti-l in convocator ca metoda de alegere si nu ca subiect de filozofat. 

    Eu una astept cu mare nerabdare AGA. Voi aduce la cunostinta actionarilor masinariile interne din BVB. Chem pe toti actionari daca doriti sa vedeti circ.

    E nevoie de un nou CA. Astia nu au facut nimic in formula asta. Va fi o AGA frumoasa de Craciun cu zapada si vot cumulativ, va ninge cu tampenii si vom avea de taiat PORCII. Eu propun o ghilotina simbolica pe masa CA la AGA sau macar un pistol jucarie sane incadram in normele UE. Cred ca daca si-ar da demisia in bloc actualul CA, actionarii vor aprecia pozitiv gestul.

    1. Categoric, dar si DG. Un DG care nu a facut nimic, decat a cheltuit. A cheltuit frate la greu. Spunea un actionar intr-un ziar de curand ca asa cheltuieli la BVB nu a vazut niciodata. iar acum au pe " foc" un nou contract de cheltuit. La AGA vom auzi multe!

      Toate acuzatiile trebuie sa fie fondate.

    Singurul care merita sa fie in CA este declarat incompatibil de cnvm. Eu zic sa dam cinci locuri din CA la cnvm ca tot e piata aia rasdaq de nu se stie a cui e dar cnvm a luat banii pe reglementare. AGA asta va fi sigur la Slanic Moldova de Ignat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb