CONSILIUL BVB A COMPLETAT ORDINEA DE ZI A AGA Bursa nu a pus reducerea comisioanelor pe ordinea de zi

Diana Enache
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 aprilie 2013

Propunerile privind analizarea introducerii conducerii dualiste, acceptate

Consiliul Bursei a inclus pe ordinea de zi a Adunării General ale Acţionarilor programată pentru 24/25 aprilie propunerile Estinvest, SIF Moldova şi SSIF Broker de analiză a schimbării formei de administrare din sistem unitar în sistem dualist.

La propunerea Asociaţiei Brokerilor de reducere cu 16% a comisionului variabil la tranzacţiile cu acţiuni, precum şi respingerea practicării de către BVB, începând cu 1 ianuarie 2014, a unui comision fix lunar de tranzacţionare per participant şi a valorii maxime a acestuia, conducerea BVB a propus aprobarea împuternicirii Consiliului să hotărască egalizarea comisionului variabil de tranzacţionare de cumpărare şi de vânzare perceput de BVB, în situaţia adoptării de către CNVM a măsurii de redistribuire în mod egal pe ambele părţi ale unei tranzacţii a cotei din valoarea tranzacţiei percepute de CNVM.

Asociaţia Brokerilor, împreună cu cinci case de brokeraj, a propus ca Bursa să participe cu 10 milioane lei la majorarea capitalului social al Casei de Compensare Bucureşti şi ca acţionarii să mandateze administratorii BVB să suplimenteze această sumă cu cel mult 5 milioane lei, în funcţie de decizia luată de Adunarea Generală a Acţionarilor a Casei de Compensare Bucureşti. Propunerea Consiliul BVB este de aprobare a participării bursei la majorarea capitalui social al Casei de Compensare Bucureşti, cu o contribuţie între 10 milioane şi 37 milioane lei.

Grupul celor şase acţionari a propus şi respingerea reducerii capitalului social al BVB cu 10%, echivalentul a 7,67 milioane lei, şi distribuirea banilor către acţionari, precum şi respingerea unui program pentru răscumpărare a unui pachet reprezentând maxim 1% din capitalul social şi alocarea pachetului către acţionari.

Consiliului bursei a menţinut propunerea de aprobare a reducerii capitalului social cu 7,6 milioane lei, prin reducerea valorii nominale a acţiunilor de la 10 lei/acţiune, la 9 lei/acţiune şi restituirea către acţionari de 1 leu/acţiune şi de aprobare a răscumpărării de către BVB a maximum 76.740 de acţiuni proprii la un preţ minim de 19 lei/acţiune şi la un preţ maxim de 35 lei/acţiune pe o perioadă de 18 luni.

Înainte de alegerile din ianuarie 2012, fostul Consiliu al BVB l-a demis pe Valentin Ionescu din funcţia executivă, pe motiv că nu îşi îndeplinise targetul.

Anterior, un grup de acţionari ceruse revocarea şi alegerea unui nou consiliu. În acel context, consiliul condus de Stere Farmache a propus trecerea la conducerea dualistă, trecere care nu a mai avut loc.

Consiliul de Administraţie al BVB propunea atunci acţionarilor ca viitorul Consiliu de Supraveghere să fie format din 11 membri, printre care şi cei nouă membri ai CA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb