Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Corus Building Systems SRL de către British Steel Nederland BV şi SC PAB România SRL

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 27 martie 2009

Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică realizată prin dobândirea controlului în comun de către British Steel Nederland International BV Olanda (CORUS) şi SC PAB România SRL (PAB) asupra societăţii nou-creată Corus Building Systems SRL. Aceasta a fost efectuată în conformitate cu prevederile Contractului de Asociere, încheiat la data de 31 octombrie 2008.

Autoritatea de concurenţă a analizat operaţiunea notificată (crearea unei societăţi în comun) conform criteriilor prevăzute de Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice şi a constatat că această concentrare economică nu are ca efect crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante definite, care ar putea conduce la restrângerea, înlăturarea sau denaturarea semnificativă a concurenţei pe piaţa din România.

Potrivit Legii concurenţei nr.21/1996 sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurenţei, pentru analiza compatibilităţii lor cu un mediu concurenţial normal, operaţiunile de concentrare economică ce depăşesc pragurile valorice. Acestea sunt indeplinite dacă cifra de afaceri cumulată a agenţilor economici implicati intr-o operaţiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenţi economici implicati în operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare în parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Societatea-mamă British Steel Nederland International BV Olanda este membra a Grupul Corus TATA, al doilea mare producator de otel din lume, si ofera solutii noi in domeniul constructiilor, inginerie mecanica, auto, fiind prezent si pe alte piete la nivel mondial. Grupul Corus comercializeza, in prezent pe piata romaneasca, panouri de tip sandwich si accesorii de tipul sarpantelor si jgheaburilor de finisaj, prin intermediul societatilor Fischer Profil GmbH, Corus International Trading Ltd. si Corus Kalpinis Simos SA.

SC PAB Romania SRL este activa pe piata lucrarilor de constructii rezidentiale si nerezidentiale din Romania. De asemenea, societatile membre ale Grupului PAB desfasoara activitati tot in domeniul lucrarilor de constructii, nefiind active pe piata relevanta a societatii in comun.

Pietele relevante definite, aferente operatiunii de concentrare, sunt pietele relevante pe care va activa societatea nou-creata Corus Building Systems, respectiv: piata producerii si comercializarii panourilor de tip sandwich si piata producerii si comercializarii accesoriilor de tipul jgheaburilor de finisaj si sarpantelor, pe intreg teritoriul Romaniei. Pe aceste piete relevante exista atat producatori autohtoni cat si importatori cu cote de piata semnificative.

Societatea in comun, Corus Building, a fost infiintata in scopul desfasurarii activitatii de producere si comercializare a panourilor de tip sandwich si a accesoriilor de tipul sarpantelor si jgheaburilor de finisaj, valorificand experienta acumulata in domeniu de catre societatea-mama CORUS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb