Consiliul Concurenţei a câştigat procesul cu Panasonic

A.C.
Companii / 31 octombrie 2017

Consiliul Concurenţei a câştigat procesul cu Panasonic

Consiliul Concurenţei a câştigat irevocabil procesul cu Panasonic, după ce în 2014 compania a contestat în instanţă amenda în valoare de circa 210.000 lei primită pentru participarea la o înţelegere anticoncurenţială în cadrul campaniilor de tip buy-back, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat definitiv încălcarea legii concurenţei de către Panasonic Marketing Europe GmbH Wiesbaden Germania prin participarea la o înţelegere anticoncurenţială în cadrul campaniilor de tip buy-back, alături de alte companii active pe piaţa comercializării de echipamente electrice şi electronice (EEE). De asemenea, instanţa a menţinut amenda aplicată companiei de 209.597 lei.

Consiliul Concurenţei a sancţionat, în anul 2014, cu amenzi în valoare totală de 56.487.840 lei (aproximativ 12,7 milioane euro) 14 companii membre ale asociaţiilor ROREC şi ECOTIC pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale în cadrul campaniilor de tip buy-back, informează sursa.

În comunicat se menţionează: "Autoritatea de concurenţă a amendat opt companii membre ROREC pentru încheierea unei înţelegeri privind controlul vânzărilor şi fixarea discounturilor pe care le puteau acorda în cadrul campaniilor de buy-back. În acest fel, au fost afectaţi consumatorii ce ar fi putut beneficia de reduceri mai mari în campaniile buy-back. În cadrul aceleiaşi investigaţii, şase companii membre ale asociaţiei ECOTIC au fost sancţionate pentru crearea unui mecanism similar cu cel al asociaţiei ROREC în cadrul campaniilor de tip buy-back iniţiate în februarie 2009".

Potrivit sursei citate, Consiliul Concurenţei precizează, totodată, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat decizia autorităţii şi în cazul companiei Maguay Impex SRL, toate celelalte cazuri aflându-se pe rolul instanţei supreme, nefiind încă fixat un termen de judecată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb