Consiliul Concurenţei analizează preluarea unor active ale "OMV Petrom" de către "Mazarine Energy România"

Vlad Giurgiu
Companii / 27 decembrie 2016

Consiliul Concurenţei analizează preluarea unor active ale "OMV Petrom" de către "Mazarine Energy România"

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care "Mazarine Energy România" SRL preia unele active ce aparţin "OMV Petrom" SA. Tranzacţia prevede preluarea de către "Mazarine Energy România" a tuturor drepturilor şi obligaţiilor care decurg din 19 acorduri petroliere de concesiune deţinute de "OMV Petrom", împreună cu bunurile, drepturile reale şi angajaţii implicaţi în exploatarea câmpurilor petrolifere, conform unui comunicat de presă al Consiliului Concurenţei.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

"Mazarine Energy România" este o subsidiară a "Mazarine Energy" BV, societate controlată de fonduri administrate de companii afiliate "Carlyle Group" L.P. Grupul "Carlyle" este un administrator de active alternative la nivel mondial.

În România, grupul "Carlyle" controlează circa 36 de companii active în diverse sectoare economice (de exemplu, producţia de covoare ţesute pentru spaţii rezidenţiale şi comerciale, servicii de traducere, dublare şi subtitrare pentru radiodifuzori, management pentru soluţii hardware, software pentru industria dentară, producţia de metal şi pulberi ceramice, producţia de rumeguş şi alte produse de lemn pentru industria DIY şi alte sectoare industriale, producţia de generatoare industriale şi motoare electrice, produse alimentare congelate, refrigerate şi gata preparate, cercetare în domeniul dezvoltării studiilor clinice, administrării acestora şi al serviciilor post-omologare, producţia şi decorarea recipientelor de sticlă de lux etc.).

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. pretul tot secret este, daca concentrarea economică depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege ? cit primeste petrom pentru 1% din active? ce vedem pe bvb? se cumpara masiv actiuni snp!!! deja cineva stie pretul si valoarea de piata a snp.....;

    1. snp va mai da o tura pana in 0.25. acolo, daca ai cojones, cumpara de juma' din tot cashul tau. Si nu te mai vaita atata, bursa nu e societate de binefacere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb