Consiliul Concurenţei monitorizează ajutoarele de salvare-restructurare acordate firmelor în dificultate

Ziarul BURSA #Companii / 16 mai 2005

Consiliul Concurenţei a finalizat o acţiune de monitorizare a 23 de societăţi care au beneficiat de ajutoare de stat pentru salvare-restructurare acordate firmelor aflate în dificultate în perioada 2003-2004, pentru care au fost emise decizii de autorizare. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că furnizorii de ajutor de stat au raportat stadiul de implementare a programelor de restructurare pentru un număr de 13 agenţi economici (SC Astra Vagoane Călători SA Arad, SC Rulmenţi SA Bîrlad, SC Tofan Grup Internaţional SA Bucureşti, SC Hesper SA Bucureşti, SC Pipera SA Bucureşti, SC Sargetia Forest SA Deva, SC Bega Real SA Pleasa, SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA Iaşi, SC Optica SA Timişoara, SC Romvag SA Caracal, SC Tractorul UTB SA Braşov, SC Navol SA Olteniţa, SC Separom SA Arad).

Astfel, pentru opt agenţi ajutorul a fost autorizat în baza prevederilor O.U.G. nr.40/2002 pentru recuperarea arieratelor bugetare. Dintre aceştia, doar şase agenţi au respectat pînă în prezent termenele de eşalonare prevăzute pentru plata datoriilor către bugetul de stat. Astfel, au beneficiat integral de ajutorul de stat RULMENŢI Bîrlad şi Tofan Grup Internaţional Bucureşti, iar pentru 4 societăţi ajutorul de stat este în derulare (Hesper Bucureşti, Pipera Bucureşti, Sargetia Forest Deva, Bega Real Pleaşa). Cei doi operatori care nu au respectat condiţiile legate de plata eşalonărilor obligaţiilor către bugetul de stat sunt Navol Olteniţa şi Separom Arad. În consecinţă, pentru cei doi, ajutoarele de stat autorizate prin deciziile Consiliului Concurenţei au fost anulate.

Pentru trei agenţi economici ajutorul a fost autorizat în vederea privatizării. Acesta a fost efectiv acordat societăţilor Optica şi Romvag Caracal, iar în cazul SC Tractorul UTB Braşov, ajutorul de stat nu a fost acordat întrucît nu s-a realizat privatizarea socie-tăţii.

Lucrări Drumuri şi Poduri SA Iaşi a primit pentru depăşirea situaţiei dificile, un sprijin financiar în baza unei Hotarîri a Consiliului Judeţean Iaşi. Ajutorul de stat a fost suspendat temporar datorită începereri procesului de privatizare.

Societatea Astra Vagoane Călători SA Arad a respectat graficul de plăţi către AVAS, achitînd chiar în avans unele rate, în contul diminuării creanţei eşalonate.

În ceea ce priveşte capacitatea de producţie, societăţile verificate şi-au restrîns activitatea prin: comasarea unor secţii de producţie (SC Hesper SA Bucureşti), închiderea unor activităţi neperformante (SC Pipera SA Bucureşti), vînzarea şi casarea unor active (SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA Iaşi) şi trecerea în conservare a capacităţilor de producţie neutilizate (SC Sargetia Forest SA Deva). Şase societăţi şi-au menţinut capacităţile de producţie, aşa cum au prevăzut în planurile de restructurare.

În vederea respectării termenului de raportare, Consiliul Concurenţei a atenţionat furnizorii de ajutor de stat care nu au transmis informaţii privind stadiul de implementare a planurilor de restructurare.

Pentru un număr de şase agenţi economici beneficiari de ajutor de salvare-restructurare nu au trecut cele 6 luni de la data autorizării acestuia de către Consiliul Concurenţei, perioadă după care furnizorii vor raporta stadiul de indeplinire a măsurilor cuprinse în planurile de restructurare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb