Preţurile medii ale alimentelor de bază din marile lanţuri comerciale au scăzut cu valori de până la 34%, în contextul aplicării prevederilor ordonanţei privind plafonarea adaosurilor comerciale, potrivit datelor analizate de Consiliul Concurenţei, transmite un comunicat de presă al Consiliului Concurenţei, remis astăzi redacţiei.
Comparativ cu preţurile medii din luna iunie, la 1 august, cele mai mari reduceri aplicate de marile lanţuri de retail s-au înregistrat la fructe şi legume.Preţul mediu al cărnii a scăzut cu până la 12,1%, în timp ce preţul mediu al lactatelor a înregistrat o scădere de până la 12,3% la 1 august faţă de iunie, precizează sursa citată.
Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei a declarat: "În urma analizei, am remarcat scăderi ale preţurilor, ce depăşesc 40% în cazul unor produse disponibile în anumite magazine, cum ar fi pepenele, aripile de pui, ceapa şi ardeii Kapia, şi chiar 50%, dacă vorbim de morcovii, prunele, strugurii şi cartofii din anumite lanţuri de retail", conform sursei citate.