Consiliul Judeţean Arad va finanţa cu 2,2 milioane de euro construcţia unui spital TBC

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 28 septembrie 2012

Clădirea noii secţii TBC va respecta standardele europene.

Clădirea noii secţii TBC va respecta standardele europene.

O clădire nouă în care va funcţiona secţia TBC a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va fi construită, în următorii 3 ani, la Arad, finanţarea în valoare de peste 10.000.000 de lei urmând să fie asigurată de Consiliul Judeţean Arad.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, şi Gheorghe Maximan, directorul companiei arădene Tehnodomus, câştigătorul contractului de proiectare şi executare a investiţiei, au semnat ieri contractul lucrărilor imobilului care va fi situat pe strada Stephan Ludwing Roth, în cartierul arădean Grădişte.

Suprafaţa pe care se va întinde noua secţie este de 8006 metri pătraţi, astfel încât aceasta să îndeplinească toate condiţiile pentru a fi autorizată şi clasificată după normele impuse de Uniunea Europeană. Unitatea spitalicească va avea 112 paturi, din care 50, pentru specializarea pneumologie. De asemenea, secţia va putea să asigure 20 de metri pătraţi de spaţiu verde/bolnav în conformitate cu normele UE pentru această specializare.

Contractantul are obligaţia să proiecteze lucrările în termen de 45 de zile de la data semnării contractului, urmând ca în termen de 36 de luni de la data aprobării proiectului tehnic să finalizeze construcţia clădirii.

Valoarea contractului este de 10.231.646,11 fără TVA (peste 2,2 milioa­ne euro), banii fiind asiguraţi din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean Arad.

Nicolae Ioţcu a explicat: "Judeţul Arad are o situaţie dificilă din punct de vedere al structurii patrimoniale, adică a ceea ce înseamnă proprietatea clădirilor în care funcţionează secţii ale spitalului. Cea mai importantă secţie, secţia TBC, funcţionea­ză într-o clădire revendicată, retrocedată şi la care am depăşit cei 5 ani cât puteam să stăm acolo şi ni s-a solicitat să o părăsim. Am găsit înţelegere şi vom rămâne, dar nu avem altă soluţie decât o investiţie proprie a Consiliului Judeţean, pe un teren la limita municipiului, ocazie cu care vom scoate secţia din oraş, aşa cum prevăd normele europene".

Acesta a mai adăugat că în aceeaşi situaţie se găsesc secţia "Obstetrică şi Ginecologie", a cărei clădire a fost revendicată, secţia "Psihiatrie" a cărei clădire a fost revendicată şi retrocedată şi unde urmează să se stabilească o chirie pentru următorii 1-2 ani, secţia "Psihiatrie" de la Căpâlnaş, care a fost retrocedată şi unde deja se plăteşte chirie, şi secţia "Contagioase" a cărei clădire a fost retrocedată.

De la preluarea Spitalului Judeţean Arad, Consiliul Judeţean Arad a investit în domeniul medical aproximativ 7 milioane euro, atât din fonduri proprii, cât şi din fonduri atrase.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb